Bu sezon sakatlıklardan yakası bir türlü kurtulamayan Trabzonspor’da, yeni transfer Aytaç Kara’nın sezonu kapatmasının şoku yaşanıyor.

Bordo mavililer, Avrupa Ligi’ndeki Legia Varşova maçında sakatlanan ve sezonu kapatan kaleci Onur’un yanı sıra yine sezon başında sakatlanan Deniz Yılmaz’dan aylarca yararlanamamıştı. Karadeniz ekibindi, Belkalem, Yatabare ve Yusuf Erdoğan da sakatlıklar nedeniyle uzun süre takımdan ayrı kaldı.

Trabzonspor, sezonun en fazla transfer yapan takımı olmasına rağmen üst üste yaşanan sakatlıklardan dolayı zaman zaman 18 kişilik maç kadrosu bile çıkartmakta zorlandı. Onur dışındaki sakatların yavaş yavaş takıma katılmaya başladığı bir dönemde bu kez üzücü haber Aytaç Kara’dan geldi. Devre arasında Eskişehirspor’dan transfer edilen genç futbolcu, geçtiğimiz pazar oynanan Akhisar Belediyespor maçında sakatlanmıştı. Ayak tarak kemiğinde kırık tespit edilen başarılı futbolcunun, sezonu kapattığı bildirildi.

Başaralı bir operasyon geçiren Aytaç’ın sağlık durumuyla ilgili yapılan açıklamada, "Akhisar Belediyespor maçında sakatlanarak oyunu terk eden ve ayak tarak kemiklerinde kırık tespit edilen oyuncumuz Aytaç Kara’nın yapılan ileri tetkik ve konsültasyonları neticesinde kırığın cerrahi olarak fiksasyonuna karar verilmiş olup, Trabzon’da başarılı bir operasyon geçirmiştir. Oyuncumuz sezonu kapatmıştır. Yeni sezonda takımımızla birlikte çalışmalara başlayacak olan Aytaç’a geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." denildi.

Bordo mavili ekipte, Akhisar maçında sakatlanan ve maça devam edemeyen İshak Doğan ile Medjani’nin durumlarının ise iyi olduğu öğrenildi. Diğer sakatlar Yatabare, Belkalem ve Yusuf Erdoğan ile Waris’in ise tedavilerinin devam ettiği, iki haftalık milli arada takımla çalışmalara başlamalarının beklendiği kaydedildi.

Bir haftalık aradan sonra deplasmanda oynanacak 26. hafta maçı olan Torku Konyaspor mücadelesindebu sakatlardan yararlanamayacak olan bordo mavili ekipte yeni bir sakatlık yaşanmaması halinde 27. hafta Hüseyin Avni Aker Stadı'ndaki Galatasaray maçına kadar Onur ve Aytaç dışındaki tüm sakatların hazır olacağı bildirildi.