Kayseri Erciyes Taraftarlar Derneği, Fenerbahçe kafilesine yönelik yapılan silahlı saldırı ile ilgili açıklamada bulundu. Derneğin Basın Sözcüsü Mehmet İncialan, yaptığı açıklamada, “Fenerbahçe kafilesine yapılan silahlı saldırı çok vahim olup bazı kendini bilmez yöneticiler, sözde spor yorumcuları ve futbolcular yüzünden ne hale geldiğimizin en açık göstergesidir.” dedi.

Basın Sözcüsü Mehmet İncialan, Fenerbahçeli oyuncuları taşıyan otobüse yönelik yapılan silahlı saldırıya tepki göstererek, saldırıyı kınadı. İncialan, yaptığı açıklamada, şu ifadelere yer verdi: “Öncelikle bu saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Bu olayı gerçekleştirenler kesinlikle bir takımın taraftarı olamaz ve bunlar ruh sağlığı yerinde olmayan vatan hainleridir. Bu olay göstermiştir ki spor paydaşlarının hepsi, kendi kendini sorgulamalı ve hatalarının farkına varmalıdır. Özellikle kulüp yönetiminde söz sahibi olanlar eylem ve söylemlerine çok dikkat etmeli ve toplumu birbirine düşman etmemelidir. 6222 sayılı yasa gereği taraftarla ilgili hükümler titizlikle uygulanıp önüne gelen herkese ceza yağdıran sistem, söz konusu kulüp yöneticileri ve ünlü futbolcular olunca neden çalışmıyor? Cumhuriyet savcıları bu kişiler hakkında neden dava açıp cezai yaptırıma gitmiyor? 6222 saylı kanunun 22. maddesi oraya süs olarak mı konuldu? Sadece passolig uygulaması getirerek bu olayları önleyemezsiniz. İlk önce kulüpler yasasını çıkaracak ve kulüp yöneticilerinde bazı önemli kriterler isteyeceksiniz. Her parası ve gücü olan kulüp başkanı olursa, gelinecek nokta bu olacaktır.”

“Kulüp başkanları ve futbolcular ağzına geleni söylüyor ve PFDK tarafından verilen para ve hak mahrumiyeti cezasıyla kurtuluyor” diyen Mehmet İncialan, tepkilerini şöyle dile getirdi: “Bu paralar da kulüplerden tahsil edildiğine göre, aynı kişilerin yeniden tribüne oynamasının önü açık demektir. Cumhuriyet savcıları 6222 saylı kanun gereği bu kişiler hakkında soruşturma açmayarak suç işliyor. Gerektiğinde hakim kararıyla kulüp yöneticiliğinden düşürmek ve süreli-süresiz lisans iptallerinin sağlanması gerekir. Ve basınımızda çokça var olan spor programlarında boy gösteren sözde yorumcular da yöneticilerin yaptığı tahrik açıklamalarına benzin dökerek ateşi çoğaltıyorlar. Balık baştan kokmuş ve işin içinden çıkılamayacak hale gelmiştir. Herkes kapısının önünü süpürmediği müddetçe bu olaylar kesinlikle son olmayacaktır.”