Türkiye Bayanlar Voleybol 1. Ligi’ni 10 puanla 11. sırada tamamlayan Salihli Belediyespor, play-out maçı hazırlıklarına başladı. Yeşil-beyazlı ekip Bursa’da oynanacak olan play-out maçlarını kazanıp, ligde kalmak istiyor. Salihli Belediyespor, Halkbank, İlbank ve İmperial Hastanesi İdmanocağı ile 15-17 Nisan ve 23-25 Nisan tarihlerinde Bursa Cengiz Göllü Voleybol Salonu’nda iki devreli olarak oynanacak olan play-out maçı hazırlıklarına Başantrenör Şahin Çatma ve yardımcı antrenörler Bora Şensoy, Yunus Ünver ve Gökhan Egeli yönetiminde sıkı bir şekilde hazırlanıyor. Antrenman sonrası Başantrenör Şahin Çatma ve takım kaptanı İkbal Merve Albayrak gazetecilere açıklamalarda bulundu.

ALBAYRAK: “LİGDE KALMAK İSTİYORUZ”

2 sezondur yeşil-beyazlı formayı giydiğini ifade eden takım kaptanı İkbal Merve Albayrak, “Salihli Belediyespor olarak dünyanın en iyi liglerinden biri olan Türkiye liginde mücadele ediyoruz. İkinci yarıda farklı bir oluşumla, bir ivme yakaladık, ancak istemediğimiz mağlubiyetler aldık. Şimdi önümüzde play-out maçları var. Bizim için oldukça zor olacak, ama iyi mücadele edip, 6 maçta iyi puanlar toplayarak, ligde kalmak istiyoruz” diye konuştu.

ŞAHİN: “TAKIMIMA GÜVENİYORUM”

Ligde kalabilmek için play-out maçlarında tüm mücadeleyi takım olarak vereceklerini ifade eden Başantrenör Şahin Çatma ise, “Play-out’ta toplam 6 maç oynayacağız. Ligde kalmak için gereken puanları, toplayacağımıza ben inanıyorum. Çünkü 18 puanlık maç oynayacağız. Takım olarak buna kenetlendik. Ligde alamadığımız galibiyetleri, play-out maçlarında alacağız. Amacımız bu ligde kalmak. Salihli Belediyespor’un buna ihtiyacı var. İlçenin, teknik heyetin, voleybolcuların buna ihtiyacı var. Çünkü ben düşen takımın antrenörü olmak istemiyorum, oyuncularımda düşen takımın oyuncusu olmak istemiyor” dedi.

“AVANTAJ YAKALAMAK İSTİYORUZ”

12 Nisan’da Bursa’ya hareket edeceklerini dile getiren Çatma, “Orada 3 günlük bir hazırlık sürecimiz olacak. Federasyonun belirleyeceği fikstürün ardından, 1.etap maçlarına başlayacağız. İlk etapta hedefimiz 3’te 3 yapmaktır. Eğer hedefimize ulaşırsak, 2. etap maçlarına daha avantajlı bir şekilde başlayacağız” ifadelerini kullandı.