Şalvar Güreşi Türkiye Şampiyonası müsabakaları tamamlandı.

Geleneksel Spor Dalları Federasyonu ve Türkoğlu Belediyesi işbirliğiyle Recep Tayyip Erdoğan Spor Kompleksi'nde gerçekleştirilen şampiyonaya, Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan, Azerbaycan, Çeçenistan, Bulgaristan ve Dağıstan'dan yaklaşık 360 sporcu katıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, şampiyonanın Kahramanmaraş sınırlarını aşıp uluslararası organizasyon haline geldiğini söyledi.

Yaklaşık 360 sporcuya ev sahipliği yapan meydanlarda 5'inci kez bulunmaktan gurur duyduğunu ifade eden Erkoç, organizasyonun, geleneksel Türk sporlarının dalı olan "kısa şalvar" güreşlerini yaşatma adına önemli bir hizmet olduğunu belirtti.

Kaymakam Serdar Kartal ise şampiyonanın bölgeye hareketlilik ve canlılık getirdiğini, ata sporları, gelenek ve göreneklerinin bu şekilde yaşatılmasının her zaman yanında olduklarını kaydetti.

Belediye Başkanı Osman Okumuş da insanların kaynaşmasına vesile olmanın mutluluğunu yaşadığının altını çizerek, "Ata sporu olan güreş bizlerin en iddialı olduğu spor dalıdır. Yeni sporcularımızın yetişmesi ve ülkemizi temsil etmesi için umarım bu tür organizasyonlar artarak devam eder" dedi.

Kispet yerine kısa şalvar giyilen ve renkli görüntülerin yaşandığı şampiyonada, başpehlivanlığı rakibi Ferhat Binici'yi uzatmalarda sayı farkıyla yenen Halil Hopur elde etti.

Minikler, yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde dereceye giren Abdussamet Timurbanga, Emirhan Gizir, Furkan Gizir, Şevki Öztürk, Ahmet Kaş, Muhammet Kılıçsallayan, Gökhan Zorba, Ali Karaboğa,  Sefa Aksoy, İsmail Bulut, Fırat Binici ve İsa göçen'e ödülleri verildi.

"Güreş Ağası" seçilen Büyükşehir Belediye Başkanı Erkoç'a ağalık tesbihini geçen dönemin ağası eski Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz verdi.