Süper Lig'in 33. haftasında İstanbul Başakşehir ile 2-2 berabere kalarak şampiyonluğu Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe'de büyük moral bozukluğu yaşanırken, sarı lacivertli taraftarlar Samandıra'da takım otobüsünün önünü kesti ve kafileye tepki gösterdi.

Fenerbahçe taraftarları, şampiyonluğun kaçması sonrası Samandıra'da istifa eylemi yaptı. Olaylarda takım otobüsünü yumruklayan ve yabancı madde atan taraftarları polis biber gazıyla müdahale ederek uzaklaştırdı.

Süper Lig'de şampiyonluğu ve dördüncü yıldız yarışını Galatasaray'a kaptıran Fenerbahçe'de yaklaşık 500 kişilik bir taraftar grubu Samandıra'daki Can Bartu Tesisleri'nin önünde takımı ve yönetimi protesto etti. Sarı lacivertli taraftarlar üzerinde 'İSTİFA' yazan bir pankart taşırken, sayılarının da giderek artması üzerine emniyet güçleri takviye alarak tedbirlerini de artırdı.

Futbolculara ve yönetime karşı çirkin tezahüratlarda da bulunan taraftarlar, takım otobüsünün gelmesi sonrası tepkilerini artardı. Kafileyi taşıyan otobüse yabancı madde attılar. Bu esnada otobüsün camlarının kırıldığı görüldü. Polis olayların büyümesi sonrası biber gazı ile olaylara müdahale ederek grubu dağıttı.

Oyuncuların tesislerden özel arabalarıyla ayrılması esnasında da az sayıdaki taraftarların tepkilerini sürdürdü, oyuncuların araçlarına yabancı cisim attıkları görüldü.