Adana Bölgesi Boks Antrenörü Ercüment Erdoğan 1984 yılında başladığı spor hayatında dünya beşinciliği, balkan üçüncülüğü, 7 kez Türkiye şampiyonluğu gibi çok sayıda derece elde etti. Aktif sporu tamamlayıp 1998 yılında antrenörlük hayatına başlayan Erdoğan, bu dönemde de çok sayıda dünya, Avrupa ve Türkiye şampiyonları yetiştirdi. 18 yaşındaki oğlu Hayri Utku'nun da boksa istekli ve yatkın olduğunu gören Erdoğan, çocuğuna eğitim vermeye başladı. Babasıyla çalışmalarını sürdüren Hayri Utku Erdoğan, katıldığı şampiyonalardan derecelerle dönerken, bu yıl 75 kiloda Akdeniz Bölge Şampiyonu oldu. Katıldığı Türkiye şampiyonalarında sürekli ilk 5 arasında yer alan Hayri Utku Erdoğan, 2012'de yıldız, bu yıl ise genç milli takıma seçildi.

Hırvatistan'ın Zagrep kentinde 17-26 Ekim'de düzenlenecek "Avrupa Gençler Boks Şampiyonası"na katılacak oğlunu çalıştıran Erdoğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, antrenörülüğü süresince yetiştirdiği çok sayıda sporcunun Avrupa, dünya ve Türkiye şampiyonluğu kazandığını söyledi.

Oğlunun küçük yaşlardan itibaren spora ilgi duyduğunu, önce yüzme ardından futbol son olarak da boks yapmaya başladığını belirten Erdoğan, oğlunun bu branşta başarılı olması için elinden geleni yaptığını ifade etti.

Erdoğan, oğlunun kendisi ile yoğun bir antrenman dönemi geçirdiğini ve müsabakalara hazırlandığını anlatarak "Oğlum, katıldığı çok sayıda müsabakadan derece elde etti. Başarılarından dolayı da genç milli takıma seçildi. Son olarak milli takımla Sırbistan'daki 'Gençler Vojvodina Altın Eldiven Boks Turnuvası'na gitti. Burada çeyrek finale kadar yükselen oğlum, geçen yılın Avrupa şampiyonuna yenilerek turnuvaya veda etti" dedi.

Oğlunun yetenekli olduğunu, gelecek vaat ettiğini bildiren Erdoğan, şunları kaydetti:

"Şu an oğlumla Ekim ayında Hırvatistan'da yapılacak Avrupa Gençler Boks Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. Oğlumla çalışmak farklı. Onunla birebir ilgileniyorum. Evde, her yerde boks konuşuyoruz. Oğlumla arkadaş gibiyim. Sabahları erken kalkıp çalışma yapabiliyoruz. Oğlumun ileride başarılı olacağına inanıyorum. Utku, profesyonel boksta gelecek vaat ediyor. Ancak öncelikli hedefimiz Türkiye'de önemli bir kariyer elde edip, olimpiyat şampiyonu olmak. Utku'yu 2016 olimpiyatlarına hazırlamaya çalışıyorum."

- "Antrenmandan kaçamıyorum"

Hayri Utku Erdoğan ise boksa 12 yaşında başladığını ancak son 4 yıldır aralıksız bu sporla ilgilendiğini söyledi.

Erdoğan, boksu çok sevdiğini ve ileride başarılı olacağına inandığını aktararak "Genç milli takımda yer alıyorum ve şu an ekim ayında yapılacak Avrupa Gençler Boks Şampiyonası'na hazırlıyorum. Babamla çalışmak çok güzel. Bir kere antrenmandan kaçamıyorum. Babamla çalışmak güzel bir duygu. Hem baba, hem arkadaş hem antrenör böyle daha iyi çalışıyoruz" diye konuştu.

Çeşitli derecelerinin bulunduğunu vurgulayan Erdoğan, "Bu yıl Türkiye şampiyonasında derece yapamadım ama çok çalışarak milli takıma girdim. Avrupa Gençler Boks Şampiyonası'nda altın madalya kazanarak 2016'ya vize alıp, olimpiyat şampiyonu olmak istiyorum. Ama daha da önemli ABD'de profesyonel boks yapmak istiyorum" diye konuştu.

Erdoğan, bazen eve gözü mor gittiğini bu nedenle annesinin bu sporu yapmasını istediğini anlatarak babasının desteği ve elde ettiği başarılar ile şimdi annesinin de kendisine destek verdiğini kaydetti.

Erdoğan, ayrıca Floyd Mayweather ve Selçuk Aydın'ı örnek aldığını da sözlerine ekledi.