Adana Gençlik Hizmeti ve Spor İl Müdürü Abdulkadir Ataşbak, kendisini ziyarete gelen şampiyon cimnastikçileri tebrik ederken hedeflerini büyük tutmaları tavsiyesinde bulundu.

Ataşbak, geçen haftalarda Bolu’da 800 sporcunun katılımıyla gerçekleştirilen Okullar Arası Artistik Cimnastik Türkiye Şampiyonası’nda takım halinde şampiyon olan Samet Gümüşsoy, İlyas Muhammed Çetin, Erdem Çağdaş Daş ile antrenör Metin Doğan’ı makamında kabul ederek, başarılarından dolayı kutladı.

Cimnastiğin tüm sporların anası olduğunu ifade eden Ataşbak, şöyle konuştu: “Minik cimnastikçilerin güçlü rakiplerine rağmen şampiyon olarak kentimizin sesini duyurmaları çok anlamlı. Öncelikle sporculara, daha sonra da kendilerini eğiten, yarışlara hazırlayan antrenörlere ve çocuklarını spora yönlendiren velilere teşekkür ederim. Ağaç yaşken eğilir. Bu yaşta çocukların Türkiye genelinde derece yapması sistemli, düzenli çalışmayı kanıtlıyor. Minik cimnastikçilerin hedefi, Avrupa, dünya şampiyonaları hatta olimpiyatlar olmalı.”

Cimnastik Antrenörü Metin Doğan, hedeflerinin milli takımlara yeni sporcular kazandırmak olduğunu kaydetti.