Voleybol DenizBank Kadınlar CEV Şampiyonlar Dörtlü Final'in final maçında İtalyan ekibi Unendo Yamamay'ı yenerek Avrupa şampiyonu olan Eczacıbaşı VitrA, İstanbul’a geldi. Takımı karşılamak için Atatürk Havalimanı’nı gelen çoşkulu taraftarlar, sloganlarıyla havalimanını adeta inletti.

Organizasyondaki ilk maçında VakıfBank'ı 3-1 yenerek finale çıkan Eczacıbaşı VitrA, İtalya temsilcisini de geçerek adının Avrupa'nın zirvesine yazdırdı. Şampiyon olduktan sonra Berlin’den Atatürk Havalimanı’na gelen takım, burada Eczacıbaşı Holding'in Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ve coşkulu bir taraftar topluluğu karşıladı.

Eczacıbaşı VitrA Takım Kaptanı Esra Gümüş Kırıcı, bu kupanın uzun yıllardır hayalleri olduğunu söyledi. Bir tek bu kupayı müzelerine koymadıklarını dile getiren Esra, sonunda buna da ulaştıklarını aktardı. Hayallerinin gerçek olduğunu kaydeden Esra Gümüş Kırıcı, “Oraya giderken çok çalışmıştık, isteyerek gittik. Bunun da karşılığını aldık. Zorlu maçlarımız vardı ama inanın o zorlu maçlarda mücadelemiz o kadar yüksek oldu ki… Final maçına gidip 3-0 almak kolay bir şey değil, bunu başardık. Takımımızın gücünü gösterdik. Sahaya bir yürek çıktık, sonuca da ulaştık. Vakıfbank ve Fenerbahçe’den sonra bizde ulaştık. Yarıfinal maçı final niteliğinde bir maç olduk. İki takım da birbirlerini Türkiye liginde çok iyi tanıyordu. Çalıştığımız taktikleri yerinde yaptık, her istediğimizi yapabildik. Onları oynatmadık sahada daha gerçekten güzel bir galibiyet aldık Vakıfbank’a karşı, önceki Avrupa Şampiyonu. 3-1 skorla geçtik finale kaldık. Keşke final oynayabilseydik. Çünkü Türk takımları çok yatırım yapıyor.” dedi.

Neslihan Demir Güler ise şampiyonluğu çok uzun zamandır beklediklerini dile getirdi. Neslihan, "Bir çoğumuzun kariyerinin en eksik parçasıydı. Bunu başardığımız için çok mutluyuz. İçimiz içimize sığmıyor. Daha iyilerini yaparız. Bundan sonra Türkiye kupasına hazırlanacağız." diye konuştu.

Şampiyon takım oyuncuları için Atatürk Havalimanı’nda çok sayıda taraftar bekledi. Takımı görünce sloganlar atan taraftarlar, adeta havalimanını inletti. Takım ve taraftarlar kupayla fotoğraf çektirdi. Bülent Eczacıbaşı, takıma çiçekler vererek tek tek oyuncuları tebrik etti.