Spor Toto Süper ligde şampiyonluk yarışı başka bir boyut aldı. Lider Galatasaray'ın Eskişehir'de puan kaybetmesinin ardından en yakın takipçisi konumunda olan Fenerbahçe sezon başından bu yana yakaladığı 7. şansı da iyi değerlendiremedi. Beşiktaş derbide Fenerbahçe'yi 3-2 yenerek ikinci sıraya çıkarken Galatasaray'la puan farkını 5'e indirdi. İnönü'deki tarihi derbide yenilen Fenerbahçe ise liderin 7 puan gerisine düştü ve şampiyonluk yarışında ağır yara aldı.

Kalan 10 hafta şampiyonluk yarışına giren üç takımımızın fikstürüne bakıldığında Galatasaray'ın biraz daha avantajlı olduğu görülüyor. Galatasaray'ın kalan 10 haftada 4 deplasmanı, Beşiktaş'ın 6 deplasmanı, Fenerbahçe'nin 5 deplasmanı var. Ancak maç sahaya çıkmadan kazanılmıyor. Zira bu sezon şampiyonluk yarışına giren bu üç takımımız kendi evlerinde de puanlar yitirdi...

   
    İşte üç takımın kalan maçları:

Galatasaray: Gençlerbirliği, Kayserispor (D), İstanbul B.B, Mersin İ.Y, Karabükspor (D), Elazığspor, Gaziantepspor (D), Sivasspor, Fenerbahçe (D), Trabzonspor

Beşiktaş: Trabzonspor (D), Kasımpaşa, Mersin İ.Y (D), Bursaspor (D), Antalyaspor, Akhisar Bld (D), Orduspor, Eskişehirspor (D), Gençlerbirliği, Kayseri (D)

Fenerbahçe: Bursaspor, Antalyaspor (D), Akhisar Bld, Orduspor (D), Eskişehirspor, Gençlerbirliği (D), Kayserispor, İstanbul B.B (D), Galatasaray, Karabükspor (D)