Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ikinci yarının oldukça çetin geçeceğini, şampiyon olmak istediklerini söyledi. Başkan Yıldırım, "Şampiyonluk tabii ki temenni, çok ididalı konuşunca da birşeyler yapıyor sanıp hapse atıyorlar." dedi.
Türkiye Genç İş Adamları Konfederasyonu (TUGİK) Genel Başkanı Erkan Güral’ın daveti üzerine Kütahya’ya gelen Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’ı coşkulu bir taraftar topluluğu karşıladı.

ŞAMPİYON OLMAK İSTİYORUZ

‘Hedef 1 Milyon Üye’ projesi hakkında bilgiler veren Aziz Yıldırım, “Fenerbahçe daha güçlü olmak için biz bu projeyi başlattık. Bazen bende söylerim dünya kulübü olduk oluyoruz gibi sözler söyledim. Bunlar hiçbir zaman tam ve gerçek değil. Avrupa’da Real Madrid, Barcelona gibi takımların bütçeleri 500 milyon Euro’nun üstündedir. Bugün Fenerbahçe’nin bütün bütçesi 250 milyon dolardır.” dedi.

TÜGİK Genel Başkanı Erkan Güral’ın Kütahyaspor’a oyuncu desteği konusundaki teklifine de alt yapıdan istenilen oyuncunun verilebileceği sözünü veren Yıldırım, “Kütahyaspor’a yardım anlamında ise kulüp başkanımızın istediği oyuncular varsa alt yapıda, gelin.” ifadelerini kullanması salonda uzun süren coşku ile karşılandı.

İKİNCİ DEVRE DAHA ÇETİN GEÇECEK

Ligin ikinci yarısındaki şampiyonluk yarışının daha da zorlu geçeceğine dikkat çeken Başkan Aziz Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Şampiyon olmak istiyoruz. Tabi ikinci devre daha çetin geçecek. Oyunculara ve antrenöre güveniyoruz. İsmail Kartal'ı getirdiğimiz zaman herkes üzüldü. Herhalde bizden başka herkes üzüldü başarabilir mi diye. İnanın İsmail Kartal başaracaktır. Biz onu hep destekleyeceğiz. Sizlerde onun değerini anlayacaksınız. Oyuncularımızla ilgili devrede herhangi bir transfer yapma ihtiyacı duymuyoruz. Bir tek forvete bir oyuncu ile ilgili çalışma yapıyoruz. O da olmasa da bir şey söyleyemeyeceğiz. Bütçelere dikkat ediyoruz artık. Her türlü oyuncuya gidip yüksek paralar verip almak istemiyoruz. Bunun dışında futbolda bir sorunumuz yok. Umarım şampiyon oluruz. Bunlar temenni tabi çok iddialı konuşunca da birşeyler yapıp sanıp hapse atıyorlar.”

KENDİSİNE İLETİLEN SORUYU CEVAPLADIKTAN SONRA KAĞIDI YIRTTI

Yıldız Holding Başkanı Murat Ülker'in, Yıldırım Demirören'e bir mektup gönderip futboldan tüm desteklerini çektiklerini duyurmasının ardından kendisine yöneltilen soruya tepki gösteren Başkan Aziz Yıldırım, Ülker Grubu'nun TFF’ye böyle bir bildirim yapmadığını iddia edip, “Bir kere Ülker Grubu TFF’ye böyle bir bildirim yapmadı. Ülker Grubu Türk sporuna 1998’li yıllardan 2014 yılına kadar destek verdi. Bu destek içerisinde bazı kulüplerle anlaşma yaptı. Kulüpler daha iyi şartlarda yerler buldu ayrıldılar. Marka ile ilgili bir şey söylemek istiyorsun. Açıkça söyle. Korkmadan söyleyebilirsin. Onun söylemediğini ben söylüyorum. Fenerbahçe Ülker takımı devam etmekte. Ülker’in sahibi değerli insanlar tuttuğu kulüpleri maddi ve manevi anlamda yaptılar. Arkasında bazı şeyler olan sorular sormayın."
Yıldırım, 'De ki 3 Temmuz'dan sonra mı çekildiler diye sor' ifadelerini kullandıktan sonra elinde bulunan notu yırtarak tepki gösterdi.
Taraftar buluşmasında konuşan TUGİK Genel Başkanı Erkan Güral, İstanbul’da Aziz Yıldırımı ziyaret ederek davet ettiğini belirterek, “Bu davetimizi kabul ettiği için başkan ve yönetim kurulu üyelerine teşekkür ederim. Sizden iki ricamız var. Birinci ricam Allah nasip ederse 20. şampiyonluğa ulaşıp dördüncü yıldızımızı takacağız. Kutlamalara Kütahya’dan bir gala gecesi ile başlamanızı rica ediyorum. Bir de Kütahyaspor’umuz var. Kütahyasporumuza da uygun bir zamanda uygun bir sporcu desteği vereceğinize inancım tamdır” ifadelerini kullandı.