İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Güreş Dünya Kupası'nda şampiyon olan Azeri güreşçiler ülkesinde coşkuyla karşılandı. Halk, güreşçileri Haydar Aliyev Uluslararası Havalimanı'nda karşıladı. Milli müzik eşliğinde karşılanan sporcular sevinç dolu anlarını gizleyemedi. Milli güreşçilerin yurda dönüşünü haberleştirmek için gelen gazeteciler izdiham oluşturdu.
Azerbaycan Milli Güreş Federasyonu temsilcisi Ejder Celilov havalimanında basına yaptığı açıklamasında, söz konusu galibiyetin kendileri için Avrupa Oyunları öncesinde önemli bir başarı olduğuna dikkat çekti. Celilov, başarılarından dolayı güreşçilere teşekkürünü bildirdi.
Milli güreşçi Resul Çunayev de yaptığı açıklamasında, söz konusu dünya kupasına ciddi hazırlandıklarını söyledi. Çunayev, "Bu sene büyük yarışlar bizi bekliyor. İlk hedefimiz dünya kupasını kazanmaktı ve biz bunu başardık." dedi.
İran'ın başkenti Tahran'da düzenlenen Güreş Dünya Kupası'nda ilk defa Dünya Kupası finaline yükselen Azerbaycan milli takımı şampiyon oldu. Yarışmada Rusya ikincilikte kalırken, İran bronz madalya aldı. Dünya Kupası'nda mücadele eden Türkiye Milli Takımı ise dördüncülüğü elde etti.