İnegöl Belediyesi ile Efe Boks Kulübü iş birliğiyle düzenlenen “Şampiyonlar Boks Gecesi” nefesleri kesen müsabakalara sahne oldu.
İlçe Kapalı Spor Salonu’nda yapılan müsabakaları Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Emniyet Müdürü Şükrü Kaplan, Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürü Yusuf Şevki Yücel, Türkiye Boks Federasyonu Temsilcisi İsmail Nazlı, Efe Spor Kulübü Başkanı Haşim Zengi ve Boks sevenler izledi. Türkiye’nin Samsun’da yapılan 2016 Rio Olimpiyat Oyunları Avrupa Kıtası Boks müsabakalarının ardından Olimpiyatlara 5 boksörle katılma hakkı kazandığını ifade eden Türkiye Boks Federasyonu Temsilcisi İsmail Nazlı, “Bayanlar Dünya Şampiyonası olacak ve üç siklette katılma şansımız var. Haziran ayında Azerbaycan’da Dünya Kalifikasyonu yapılacak. Yine diğer sıkletlerde de olimpiyatlara en yüksek katılımı sağlamak için elimizden gelen bütün gayreti göstereceğiz. Federasyonlar sporcu yetiştirmez. Sporcuyu antrenör yetiştirir. Biz antrenörlerin yetiştirdiği sporcuları değerlendiririz. İnşallah sizlerin yetiştirdiği sporcularla ilk olimpiyat altınını getireceğiz” dedi.
İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “İnegöl Belediyespor’da biz 10 ayrı branşta mücadele ediyoruz. Voleybol ve basketbol ana branş olmak üzere farklı 10 tane branşımız var. Boks yok ama biz farklı sporlarla ilçemizi buluşturmaya çalışıyoruz. İnşallah bu bir vesile olur. Boksla alakalı farklı faaliyetler yaparız” diye konuştu.
Konuşmaların ardından sponsorlara teşekkür plaketi takdim edildi.
KIRMIZI KÖŞE UĞURLU GELDİ
Boks sevenlerin ilgi gösterdiği gecede 2 gösteri ve 5 şampiyonluk maçı yapıldı. 3’er dakikalık 3 raund üzerinden yapılan müsabakalarda 5 şampiyonluk maçını da kırmızı köşedeki boksörler kazandı. Gösteri maçları ile başlayan boks müsabakalarında 41,5 kiloda Ramazan Ayaydın ile Talha Demir, Yusuf Çuvalcı ile Eray Müştü berabere kaldı. Şampiyonlar maçında 56 kiloda Ramazan Olcak ile karşılaşan Oğuzhan Kaygusuz 3-0, 64 kiloda Kürşat Saral ile karşılaşan Caner Sürel 1-0 teknik nakavt, 75 kiloda Alperen Sefer ile karşılaşan Aldulkadir Köroğlu 3-0, 91 kiloda Furkan Yılmaz ile karşılaşan Burak Aksın 3-0 ve +91 kiloda Eren Uzun ile karşılaşan İbrahim Demirezen 3-0 kazandı.