Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Çakırlargücü Spor Kulübü Başkanı Mustafa Eryücel’i, yönetim kurulunu ve sporcularını makamında ağırladı.

Spora ve sporcuya verdiği desteklerinden dolayı Başkan Yaşar’a teşekkürlerini sunan takım, 2014-2015 Sezonu 3’üncü Grup Amatör Küme Şampiyonu olduklarını dile getirerek, kuruldukları sene kazanmış oldukları şampiyonluk kupasını Yaşar’a hediye etti.

“SİZLERİN BAŞARISI BİZLERİ GURURLANDIRIYOR”

Çakırlargücü’nün şampiyonluğundan gurur duyduğunu belirten Yaşar, “ Tüm sporcularımızı tebrik ediyorum. Başarılarınızın devamını dilerim. Amatör kulüplere elimizden gelen desteği veriyoruz. Sizlerin başarısı bizleri gururlandırıyor. Vatandaşlarımızın sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için spor çok önemli. Ben göreve geldiğimde 20 parkta koşu yolu ve spor aletleri yoktu. Şimdi ise 200 parkımızda koşu yolu ve spor aletleri var. Bu sayede yaşlılarımız ve gençlerimiz spor yapabiliyor. Özellikle gençler için spor, büyük önem taşıyor. Hem spor yaparak sağlıklarını koruyorlar hem de kötü alışkanlıklardan uzak duruyorlar” dedi.

“BELEDİYELER DESTEK OLMALI”

Belediyelerin üstüne düşen sorumlulukları yerine getirmesi gerektiğine de değinen Başkan Yaşar, “Belediyelerin görevi sadece yol yapmak, kaldırım yapmak, asfalt atmak ve park yapmak değildir, belediyeler asli görevlerinin dışında sosyal, kültürel ve sportif faaliyetlere de destek olmalıdır. Biz Yenimahalle’ye 3 yüzme havuzu ve spor kompleksi kazandırdık. Kapalı Spor Salonu vaadimizi gerçekleştirmek içinde çalışmalarımız sürüyor. Sene sonunda ihaleye çıkacak. Hangi ilçede üç yüzme havuzu var. Çoğu ilin bile yok” dedi.

“KENDİ TESİSİMİZİ KENDİMİZ YAPTIK”
Amatör kulüpler içerisinde maddi açıdan en iyi durumda olan takım olduklarını dile getiren Eryücel de, “Kendi tesisimizi kendimiz yaptık. Sporcularımızı en iyi şartlarda çalıştırıyoruz. Tüm masrafları kendimiz karşılayarak, amatör kulüplere 19 Mayıs Stadyumu içerisinde bulunan Ulus Kafeteryalarını hediye ettik. Buradan kulüpler faydalanabiliyorlar. Sizlerin desteğinizi de almak çok güzel. Sporcularım ve yönetim adına teşekkürlerimi sunuyorum” diye konuştu.