Şampiyonlar Ligi'nde 2015-2016 sezonu gruplarında mücadele edecek takımların belirleneceği ön eleme turlarına devam edilirken, 3. ön eleme turunda ilk maçlar tamamlandı, şimdi ise gözler 4 - 5 Ağustos'ta oynanacak rövanş maçlarına çevrildi.

Avrupa'nın çeşitli kentlerinde 28-29 Temmuz tarihlerinde oynanan ilk maçlarda ilginç sonuçlar alınırken, Ukrayna Ligi'nin son 15 yılına damgasını vuran (9 şampiyonluk, 6 ikincilik) Shakhtar Donetsk ekibi gediklisi olduğu Şampiyonlar Ligi'ne kalabilmek için Fenerbahçe ile mücadele ediyor. İstanbul'da oynanan ilk maç 0 - 0 berabere tamamlanırken, Şampiyonlar Ligi'nin gediklisi Mircea Lucescu'nun takımı, Vitor Pereira ve yeni yıldız transferleriyle öne çıkan Fenerbahçe'yi 5 Ağustos Çarşamba günü Lviv'de ağırlayacak.

3. ön elemede ilk maçlar dün oynanan karşılaşmalarla tamamlanırken, gecenin sürprizini ise İskoçya'nın Celtic takımıyla deplasmanda 0 - 0 berabere kalan Azerbaycan temsilcisi Qarabağ yaptı. İsviçre temsilcisi Basel 1893 ise Polonya deplasmanında Lech Poznań'ı 3 - 1 mağlup ederek büyük bir avantaj elde etti.

Şampiyonlar Ligi gruplarına çıkacak takımlar için son engel olan play off maçlarının ilki 18-19 Ağustos'ta, rövanşlar ise 25-26 Ağustos'ta oynanacak ve gruplara kalacak takımlar belli olacak. Şampiyonlar Ligi play off turu eşleşmelerinin belli olacağı kuralar ise 7 Ağustos Cuma günü çekilecek.

Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu ilk maçlarında alınan sonuçlar ise şöyle:
CSKA Moskova (Rusya) - Sparta Praha (Çek Cumhuriyeti): 2 - 2
Milsami Orhei (Moldova) - Skënderbeu (Arnavutluk): 0 - 2
Midtjylland (Danimarka) - APOEL (Kıbrıs Rum Kesimi): 1 - 2
Maccabi Tel-Aviv (İsrail) - Viktoria Plzeň (Çek Cumhuriyeti): 1 - 2
Fenerbahçe (Türkiye) - Shakhtar Donetsk (Ukrayna): 0 - 0
Panathinaikos (Yunanistan) - Club Brugge (Belçika): 2 - 1
Young Boys (İsviçre) - Monaco (Fransa): 1 - 3
Videoton (Macaristan) - BATE Borisov (Belarus): 1 - 1
Dinamo Zagreb (Hırvatistan) - Molde (Norveç): 1 - 1
HJK Helsinki (Finlandiya) - Astana (Kazakistan): 0 - 0
Salzburg (Avusturya) - Malmö (İsveç): 2 - 0
Steaua Bükreş (Romanya) - Partizan (Sırbistan): 1 - 1
Lech Poznań (Polonya) - Basel 1893 (İsviçre): 1 - 3
Celtic (İskoçya) - Qarabağ (Azerbaycan): 1 - 0
Rapid Wien (Avusturya) - Ajax (Hollanda): 2 - 2.