Rusya Premir Ligi 26. haftasında Spartak Moskova’ya konuk olan Zenit St. Petersburg son dakika golü ile yenilgiden kurtuldu. Zenit’in en yakın takipçisi Krasnodar ise puan farkını azaltma fırsatını yakaladı.

Şampiyonluğun büyük adayı olarak gösterilen Zenit, zorlu deplasmanda Spartak Moskova ile karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen karşılaşmanın ilk yarısında gol sesi çıkmadı. İkinci yarının 48. dakikasında Spartak Moskova, Romulo ile 1-0 öne geçmeyi başardı. Karşılaşmada 90. dakikaya gelindiğinde Spartak Moskova’nın maçı kesin kazanacağı gözüyle bakıldı. Ancak son dakikalarda sahneye çıkan Hulk, golünü atarak Zenit’e bir puan kazandırdı.

KRASNODAR İÇİN FIRSAT DOĞDU

Maç fazlası bulunan ve 60 puana ulaşan Zenit şimdilik kendisini takip eden en yakın takıma 9 puan fark atmış durumda. Ancak maç eksiği olan ve 51 puan toplayan Krasnodar, 4 Mayıs’ta Arsenal Tula’yı yenmesi halinde Zenit ile aralarındaki puan farkını 9’dan 6’ya indirebilecek. İlerleyen haftalarda Zenit’in olası puan kaybı ve Krasnodar’ın olası galibiyetleri Rusya ligindeki dengeleri değiştirebilir.

Zenit ve Krasnodar'ın kalan maçları:

Zenit - Rostov
Ufa - Zenit
Amkar - Zenit
Zenit - Lokomotiv Moskova

Arsenal Tula - Krasnodar
Krasnodar - Amkar
Krasnodar - Torpedo Moskova
Krasnodar - Rostov
Dinamo Moskova - Krasnodar