Samsun’da 2017 yılında düzenlenecek İşitme Engelliler Yaz Oyunları öncesi hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.
Samsun’da 23’üncüsü yapılacak oyunların, başlamaya 1 yıl kala etkinliği, yarın şehir merkezinde Batıpark’ta kurulacak geri sayım saati törenin ardından başlayacak.
Etkinlik öncesi düzenlenen basın toplantısında, Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Üst Yöneticisi (CEO) Dimitri Rebrov, Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden, Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESFED) Başkanı Yakup Ümit Kihtir katıldı.
Uluslararası İşitme Engelliler Spor Komitesi (ICSD) Üst Yöneticisi (CEO) Dimitri Rebrov, dünyada çok tesis gördüğünü ancak Samsun’un harika olduğunu belirterek, "Samsun’daki organizasyonun çok güzel olacağını düşünüyorum. Beş branşta şampiyona yapılacak. Samsun tamamıyla güvenli bir şehir" dedi.
Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile 24 saat iletişim kurabildiğini ide dile getiren Rebrov, "Bize verdikleri bu güvenden olayı Bakanlığa çok teşekkür ediyorum. Önümüzdeki hafta yapılacak dünya şampiyonları ile 2017 çalışmaları için iş birliğine aralıksız devam edeceğiz" diye konuştu.
Kamuran Özden: "7 ülke yaşanan olayları bahane ederek çekildi"
Gençlik ve Spor Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kamuran Özden ise oyunclar için 49 ülkenin başvuru yaptığını ancak, Kanada, Almanya, Japonya, Çin, Norveç, Avusturya ve Hong Kong olmak üzere 7 ülkenin, Türkiye’de son yaşanan olayları bahane göstererek çekildiğini belirtti. Özden, "Son aldığımız bilgilere göre 45 ülke kesin katılım sağlayacağını bildirdi. Öncelikli hedefimiz dünya şampiyonalarının sorunsuz yapılması. Bu nedenle, ülkemizde son yaşanan olaylardan dolayı, gecikmeli gelebilecek kafileler için küçük sıkıştırmalar yapabiliriz. 20 branşta oyunlara ev sahipliği yapacağız. Oyunlarda ilk defa golf branşı da yer alacak. Türkiye tesis yapma anlamında uluslararası anlamda çok iyi. Defolimpik, yaz oyunları ve paralimpikten sonra dünyanın en çok katılım sağlanan 3. büyük organizasyonudur. Bunu başarıyla gerçekleştirmek için Bakanlık, İşitme Engelliler Spor Federasyonu ve Spor İl Müdürlüğü olarak elimizden gelen her şeyi yapıyoruz" açıklamasında bulundu.
Türkiye İşitme Engelliler Spor Federasyonu (TİESFED) Başkanı Yakup Ümit Kihtir de "Federasyon olarak tüm hazırlıklarımızı yaptık. İyi bir organizasyon olacak" dedi.