Samsun’un Bafra İlçe Kaymakamlığı Çeltik Komisyonu tarafından düzenlenen "1. Çeltik Futbol Turnuvası" Kaymakam Halis Arslan’ın başlama vuruşu ile start aldı.

Ağıllar Mahallesi’nde Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü’ne ait halı sahada düzenlenen turnuva öncesi konuşan Kaymakam Aslan, "Bafra çeltik diyarıdır, pirinç diyarıdır. Pirincimiz tanıtılmayı hak etmiştir. Bafra yıldızı diye markalaşmıştır. Onun için bu turnuvayı çeltik ekimi yapan mahalleler arasında düzenledik. Sporun dostluk olduğunu, kardeşlik olduğunu, güzel bir dayanışma içerisinde birbirinizi tanımak için yaptığınızı dostane bir şekilde başlayın ve bitirin. Burada arkadaş olun, kardeş olun. Futbol aşkı engel tanımaz. Bu turnuvanın sonunda en büyük kupayı en centilmen takıma vereceğim. Bizim aradığımız kriter bu. Birinci olursunuz, ikinci olursunuz ama Büyük Önder Atatürk’ün dediği gibi zeki çevik ve ahlaklı sporcuları ödüllendireceğiz. Buradan güzel dostluklar, güzellikler, kardeşlikler, sevgi fışkırsın" dedi.

Ağıllar Mahallesi’nde Harız - Fener mahallelerin maçıyla başlayan 1. Çeltik Turnuvası açılış maçı 3-3 berabere sonuçlandı.

Maçı Kaymakam Halis Arslan, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Hakan Arıkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Ali Katipoğlu, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Ahmet Dursun, Ziraat Odası Başkanı Osman Tosuner, AK Parti İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş izledi. Çeltik üreten 21 mahallenin katıldığı turnuva 18 Mayıs’ta sona erecek.