Samsunspor yönetimi, Türkiye Futbol Federasyonu tarafından verilen üç puan silme cezasının uygulanmasına tepki göstererek, "Samsunspor ne zaman bir başarı yakalasa, başına beklenmedik olayların gelmesi hem üzücü, hem de düşündürücüdür." denildi.

Samsunspor Divan Başkanlık Kurulu adına yapılan basın açıklamasında play off’un hemen hemen garantilenip ilk iki hesapları yapmaya başlandığı sırada, karşı karşıya kalınan bu durumun tüm Samsunspor camiasında şok yarattığına dikkat çekildi.

"Samsunspor eski yönetimlerinin parasını veremediği yabancı oyuncuların FIFA’ya yaptıkları şikâyetler sonrası, Ben Ofosu ile ilgili ceza kesinleşmiş ve TFF tarafından eski yönetim zamanında Samsunspor Kulübü’ne tebliğ edilmiştir." denilen açıklamada, "Bu cezaya gerekli itirazların zamanında yapılmaması ve ödemede hatalar yapılması sonucu kesinleşen üç puan silme olayına, Erkut Tutu Başkanlığı'nda göreve gelen yeni Samsunspor Yönetim Kurulu anında müdahale ederek kesinleşmiş parayı ödemesine rağmen, ödeme gününün aşılmış olması nedeniyle ceza kaldırılmamıştır. Bunun üzerine Ben Ofosu dosyasına FIFA'da itiraz ederek CAS’da yeniden görüşülmesini sağlayan Sayın Erkut Tutu Başkanlığı'ndaki Samsunspor Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Federasyonu'na da ceza uygulamasını erteletmişti." açıklaması yapıldı.

Tam da bu dosyanın görüşüleceği CAS’daki duruşmadan bir gün önce Türkiye Futbol Federasyonu’nun cezayı uygulamaya koyarak play off sıralamasının çok kritik bir noktaya geldiği sırada üç puanlarının silinmesinin üzüntü verici olduğu belirtilen açıklamada şöyle denildi:

"Eğer, bu kararın şu anda uygulanmasının arkasında bilmediğimiz, örneğin FIFA’da gelen bir baskı veya uygulanmaması halinde çok daha büyük cezaların gelecek olması gibi gerekçeler yok ise bu cezanın şu anda uygulamaya konmasının gerçekten kabul edilebilir yanı yoktur.
Bunu bu kent insanlarının, sporseverlerinin ve de Samsun’u yöneten siyasi irade ileTBBM’de temsil eden siyasetçilerinin içine sindirmesi de imkânsızdır.

Bu faturanın mutlaka bedelini ödeyecek sorumluları olmalıdır. Bu kişiler, Samsunspor yönetimi tarafından hiçbir ön yargı ve koruma duygusallığına kapılmadan, Samsun kamuoyuna açıklanmalıdır.

22. 04. 2015 günü CAS’da yapılacak duruşmanın sonuçlanmasından sonra Samsunspor Yönetim Kurulu ile görüşülecek ve gelişmelere göre Samsunspor Divan Başkanlık Kurulu olarak yapılması gerekenler konusu değerlendirilerek alınacak kararlar, Samsunspor Divan Başkanlığı kararı olarak Samsun kamuoyu ile paylaşılacaktır. Şu anda önemli olan, bu şansız uygulamanın hiçbir şekilde oyuncularımızı, teknik ekibimizi ve de cefakâr taraftarlarımızı olumsuz yönde etkilememesidir.

Önümüzde, kendi sahamızda oynayacağımız çok önemli iki maç vardır. Kaybedilmiş bir şey yoktur. Biz Divan Kurulu olarak alınacak bu iki maçla yeniden ilk altıdaki yerimizi alacağımıza inanıyoruz. Ayrıca bu olayın, sporcularımızı ve teknik ekibimiziçok daha fazla hırslandıracağına inanıyoruz.
Siz Samsunspor sevdalılarının da her türlü gerekçeyi bir yana itip, stadı hınca hınç doldurarak vereceği o bilinen muhteşem desteği ile her iki maçı da alarak, hiçbir şeyin bizi Süper Lig yolundan alıkoyamayacağını tüm Türkiye’ye göstereceğimize olan inancımız tamdır."