Samsunspor Sportif Direktörü Coşkun Zeren, kırmızı-beyazlı takımın transfer yapmamasına rağmen hedefinin yüksek olduğunu söyledi.
Kırmızı-beyazlı takımın Sportif Direktörü Zeren, takımın 28 günlük Ankara kampı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Samsunspor formasının her zaman üst sıraları hedeflediğini belirten Zeren, iptal olan 3 hazırlık maçını da 2 Süper Lig takımı Rizespor ve Bursaspor ile maç yaparak telafi etmeye çalışacaklarını ifade etti.
“Rizespor ve Bursaspor’la hazırlık maçı”
Adana Demirspor, Sivasspor ve Ümraniyespor maçlarının iptal olmasının ardından yeni hazırlık maçlarını ayarladıklarını vurgulayan Coşkun Zeren, “28 gün boyunca Kızılcıhamam’da çok yoğun bir kamp süreci geçirdik. Dün gece itibariyle de Samsun’a dönüş yaptık. Kamp, fiziksel ve mental anlamda çok yorucu geçti. Bu sene Samsunspor’un en zor sezonlarından bir tanesini yaşayacağız. Bu yüzden çok zorlu bir kamp süreci geçirdik. Altyapıdan gelen oyunculardan bazıları ile bu hafta profesyonel olacak Kampta 3 hazırlık maçımız iptal oldu. Son maçımızda 9 futbolcumuz zehirlenince doktor raporuyla beraber federasyona başvurarak iptal ettirdik. Hazırlık maçı konusunda eksikliğimiz oldu. Bu eksiklikleri de Rizespor ve Bursaspor takımlarıyla oynayacağımız kapatmayı düşünüyoruz. Rizespor ile 11 Ağustos’ta Bursaspor maçı tarihi de yarın başkanımızın görüşmesi sonrasında belli olacak. Bu iki maçı oynadığımızda hazırlık maçı eksiğimizi kapatmış olacağız” dedi.
“Samsunspor formasını kim giyiyorsa hedefi kazanmaktır”
Transfer yasağına rağmen hedeflerinden şaşmadıklarını dile getiren Zeren, “Samsun’da ilk antrenmanımızı Pazartesi günü saat 18.00’de yapacağız. Zor bir sezon olacak bizim için ama çok büyük bir mücadele içerisine gireceğiz. Biz, Samsunspor olarak çıktığımız her maçı kazanmak için çıkarız. Transfer yapamasak bile sahada isim oynamıyor. Transfer olmuş-olmamış biz onları tamamen unuttuk. Samsunspor’un kadrosu ne olursa olsun. Samsunspor, PTT 1. Lig’de oynuyorsa hedefi yukarılardır. Süper Lig’de oynadığı zaman da hedef böyledir. Bu Samsunspor’un genlerinde vardı. Samsunspor hiçbir zaman hedef küçültmez. Tabi ki işimiz çok zor. Bir çok takım transfer yaptı. Biz bu gerçeği de görüyoruz. 8-10 takımın hedefi Süper Lig. Adana Demirspor, Sivasspor, Göztepe, Eskişehirspor, Balıkesirspor’un hedefi Süper Lig. Geçen sene küme düşme mücadelesi veren Denizlispor bile 11 tane ciddi transfer yaptı. Ama burası Samsunspor. Sırtına kim o formayı geçirirse hedefi her zaman kazanmaktır. Öyle de olacaktır” diye konuştu.
Öte yandan Samsunspor’da gıda zehirlenmesi geçiren 9 futbolcunun durumunun iyi olduğu öğrenildi.