Samsunspor Kulübü, geçmiş dönem oyuncu borçları hakkında bir açıklama yaptı.
Kulübün resmi internet sitesinden yapılan yazılı açıklamada, 2011-2012 döneminde kulübe transfer olmuş olan Valdomiro Duarte de Macedo’nun alacakları konusunda oyuncu ile anlaşma yoluna gidildiği belirtildi.
Açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Bilindiği gibi Samsunspor’un geçmişten gelen futbolcu borçları, içerisinde bulunduğumuz günlerde ciddi manada yaptırımlara neden olabilecek aşamaya gelmiştir. Bunların içerisinde 2011-2012 döneminde kulübümüze transfer olmuş olan Valdomiro Duarte de Macedo dosyası 29.07.2016 Cuma günü son tarihi olan ve puan silme aşamasına gelmiş olan dava idi. Kulübümüzün ceza almaması için avukatımız tarafından oyuncunun avukatı ile yapılan görüşmeler neticesinde kendilerine bir anlaşma sunulmuş ve kabul görmüştür. Tamamen karşılıklı iyi niyet ve anlayış çerçevesindeki bu anlaşma, taahhüt ettiğimiz tarihte ilk ödemesi yapıldığında geçerli olacaktır. Aynı durumdaki diğer oyuncularımızın yasal temsilcileri ile görüşmelerimiz olumlu yönde devam etmektedir. Gelişmeleri Samsunspor Kamuoyu ile paylaşacağız.”
Kırmızı-beyazlılar, eski futbolcusu Aminu Umar’ın alacaklarını ödemediği için FİFA tarafından 2 dönem transfer yasağına çarptırılmıştı.