Antalyaspor'un transferini tamamladığı Samuel Eto'o, Türkiye'nin de kariyer rekorunu kırdı. Kamerunlu yıldız, kazandığı kupa ve madalyalarla Roberto Carlos ve Nicolas Anelka gibi isimleri bile geride bıraktı.

Antalyaspor'un transferini tamamladığı Samuel Eto'o, Türkiye'nin kariyer rekorunu da kırdı. Kamerunlu yıldız, bugüne kadar Türkiye'ye gelen dünya yıldızlarının tamamını geride bıraktı. Roberto Carlos, Wesley Sneijder, Didier Drogba, Nicolas Anelka, Frank de Boer, Ricardo Quaresma ve Guti Hernandez gibi isimlere ev sahipliği yapan Türkiye'de zirveye ise Antalyaspor'un yeni transferi Samuel Eto'o çıktı.

Kariyerinde sadece Dünya Kupası mutluluğu eksik olan yıldız oyuncu bu güne kadar, 3 Şampiyonlar Ligi Kupası, 1 Kıtalararası Kupa, 2 Afrika Uluslar Şampiyonası Kupası, 3 La Liga şampiyonluğu, 2 Kral Kupası, 2 İspanya Süper Kupa, 1 Serie A Şampiyonluğu ve 2 de İtalya Kupası şampiyonluğu yaşayan Eto'o, bireysel olarak da 2010 yılında Altın Top ve 2006 yılında da La Liga gol krallığını kazandı.

Kamerunlu golcüyü Türkiye'ye gelen en kariyerli futbolcu olarak Roberto Carlos ve Nicolas Anelka takip etti. Roberto Carlos, Eto'o'nun sahip olamadığı Dünya Kupası'nı Brezilya formasıyla kazanmayı başarırken, Türkiye'ye transferinin ardından Süper Lig kupasını da kariyerine ekledi.

Fransız yıldız Nicolas Anelka'ysa yine kazandığı kupalarla Türkiye'ye damga vurdu. Şampiyonlar Ligi, İngiltere ve İtalya'da şampiyonluk kazanan Fransız golcü, 2000 yılında da Fransa Milli Takımı'yla Avrupa şampiyonasını kazanmıştı.