7 farklı bölgede yer alan 7 ildeki TEGV öğrenim birimine destek toplanması hedefiyle bu yıl başlatılan “7 Bölge, 7 Birim” alt projesinde, Sandoz Türkiye Genel Müdürü Hakan Atay dahil olmak üzere yönetim ekibi, Sandoz çalışanları ve yakınları ile birlikte toplam 96 gönüllü 17 bin çocuğun eğitimine destek vermek amacıyla koştu.

“Benim Adım Türkiye” ve “7 Bölge, 7 Birim” alt projesi ile Edirne, Rize, Erzincan, Burdur, Denizli, Nevşehir ve Diyarbakır'daki TEGV öğrenim birimlerinin iki yıllık işletme giderleri karşılanarak ilköğretim çağındaki toplam 17 bin çocuğa eğitim desteği sağlanması hedefleniyor. Böylece, TEGV'in 20'inci yaşını kutlayacağı 2015 senesinde Türkiye'nin 7 coğrafi bölgesine de eğitim alanında aynı kalıcı desteğin verilmesi amaçlanıyor.


TEGV'i 2009 yılından bu yana destekleyen Adım Adım Oluşumu, topladığı yaklaşık 1,3 milyon TL'lik bağış sayesinde bugüne kadar 26 binden fazla çocuğun aydınlık geleceğine katkıda bulundu. Toplumsal duyarlılığı olan amatör sporcuların yanı sıra birçok kurum, şirket içi koşu takımları oluşturarak Adım Adım Oluşumuna dâhil oluyor.



Sandoz Hakkında

Global Novartis Şirketler Topluluğu iştiraki olan, Sandoz, eşdeğer ilaç sektöründe bir dünya lideridir. Sandoz, 160'ı aşkın ülkede 26.500'den fazla çalışanıyla, patent koruması dışında kalan ilaçlardan oluşan yüksek kaliteli ve düşük maliyetli geniş bir ürün yelpazesine sahiptir. 2013 yılı cirosu 9,2 milyar ABD dolarına ulaşan Sandoz, yaklaşık 1100 molekülden oluşan portföyü ile eşdeğer enjeksiyonluk ve oftalmik ilaçlar, dermatoloji ürünleri ve antibiyotiklerle birlikte biyobenzer ilaçlarda dünya ölçeğinde 1. sırada yer almaktadır. Kardiyovasküler, metabolizma, merkezi sinir sistemi, ağrı, gastrointestinal, solunum ve hormonal terapötik alanlardaki öncü konumu da bu global liderliğini pekiştirmektedir. Sandoz bu ilaçların yanı sıra farmasötik ve biyoteknolojik etkin maddeler geliştirmekte, üretmekte ve pazarlamaktadır. Sandoz portföyünün yaklaşık yarısı, standart eşdeğer ilaçlara göre bilimsel açıdan geliştirilmesi daha zor ürünler olarak tanımlanan farklılaşmış ürünlerden oluşmaktadır.

Sandoz, eşdeğer girişimlerini 2003 yılında Sandoz markası altında birleştirdikten sonra kaydettiği güçlü organik büyümenin yanı sıra, Lek (Slovenya), Sabex (Kanada), Hexal (Almanya), Eon Labs (ABD), EBEWE Pharma (Avusturya), Oriel Therapeutics (ABD) ve Fougera Pharmaceuticals (ABD) şirketlerini bünyesine katarak satın alma yoluyla da önemli bir büyüme göstermiştir.