PTT 1. Lig’in 29. haftasında Şanlıurfaspor ile Multigroup Alanyaspor arasında oynanan ve Multigroup Alanyaspor’un 2-0 kazandığı maçın ardından her iki takımın teknik direktörü açıklama yaptı.
Multigroup Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar bir Gaziantepli olarak Şanlıurfaspor’un ligde kalmasını istediğini ifade ederken Şanlıurfaspor’un yeni Teknik Direktörü Erhan Altın ise takımın ligde kalacağı sözünü verdi.
KALPAR: "BİR GAZİANTEPLİ OLARAK ŞANLIURFASPOR’UN DAHA İYİ OLMASINI İSTİYORUM"
Karşılaşma sonrası düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulunan Multigroup Alanyaspor Teknik Direktörü Hüseyin Kalpar, "Çok önemli ve çok değerli bir maçtı. Şanlıurfa’nın durumunu biliyoruz, kendi durumumuzu da biliyoruz. Biz yukarıyı kovalıyoruz, Şanlıurfaspor da altlardan kurtulmanın mücadelesini veriyor. İki takım açısından da zor bir maçtı. Bizim biraz daha sabırlı olmamız gerekiyordu, iyi olmamız gerekiyordu. Bunu da sahaya iyi yansıttığımızı düşünüyorum. Oyuncularım istediğimiz şeylerin büyük bir bölümünü sahaya yansıttılar ve kazanan takım olduk. Bundan dolayı oyuncularımı kutluyorum. Şanlıurfaspor’a da bundan sonra başarılar diliyorum. İnanıyorum ki ligde kalacaklardır. Zor maçlar, bütün maçlar zor. Bizim maçlarımız da kolay değil ama biraz daha öz güvenini sahaya yansıtan bir takım hüviyetinde olursak, mesela bu gün çok iyi yansıttık. Karabük maçında da öz güvenimizi tam manasıyla ortaya koyarsak oradan da iyi bir sonuçla döneceğimizin inancındayım. Bu maç bizi şampiyon yapmadı ama avantaj elde ettik. O avantajı da sonuna kadar kullanmak gerekir. En önce yapacağımız maç en önemli maçımızdır ve pazar günü oynayacağımız Karabük maçı da bizim için çok önemli ve çok değerli. Şanlıurfaspor da bundan sonraki maçlarını kazanmak isteyecektir, inşallah kazanır. Bu şartlarda, bu şekilde karşılaşmak istemezdik ama kader bu. Şanlıurfaspor sezon başında şampiyonluğa oynayan bir kadro kurmuştu, şampiyonluğa oynayan bir takımdı ve hakikaten de kadroları iyiydi. Bu duruma nasıl geldi, niçin geldi tabi onu bilemiyorum. Bu konuda benim de söyleyeceğim bir şey yok. Sadece ben kendi takımımı düşünüyorum. Kendi takımımı düşünürken de ben bir Gaziantepli olarak Şanlıurfaspor’un daha iyi olmasını istediğim için sizinle Şanlıurfaspor açısından bir paylaşımım oldu” dedi.
ALTIN: "BU TAKIM LİGDE KALACAK"
Şanlıurfaspor ile dün sezon sonuna kadar anlaşma imzalayan Teknik Direktörü Erhan Altın ise, ”Üzgünüz. Maça aslında galibiyet parolasıyla çıktık ama maalesef istediğimizi alamadık. Çocuklarımla dün bir antrenman yapabildim ama aslında istediğim antrenmanı da yapamadık. Havanın yağışlı ve soğukluğundan dolayı ufak da olsa sahada yüzde 40, yüzde 50 istediklerimizi yansıtmaya çalıştık ama tabi iyi organize olamadık. Bu organize sıkıntısını yaşadık. Ataklara iyi çıkamadık. Rakibe ara ara oyun oynaması adına alanlar bıraktık. Rakibin girdiği pozisyonlar var, bizim de sonradan girdiğimiz pozisyonlar vardı. Bir stres, bir baskı, tabi taraftarın o sorumluluklarını taşımak adına bunu futbolcuların üzerinden atamıyoruz. Eksiklerimiz var. O eksiklerimizi de geldiği süreç içerisinde daha iyi olacağız. Daha derin toplantı yapma fırsatı yakalayacağız. Taraftarımdan da özür diliyorum. Size buradan sözünü de veriyorum, bu takım ligde kalacak. Buna inanın. Hakikaten çok kaliteli takımımız var. Ufak tefek eksiklerimiz var, onları da gördük. Bu doğrultuda çalışacağız, yolumuza devam edeceğiz. Beş maçımız kaldı. Allah’ın izniyle bu beş maçtan da alnımızın akıyla çıkacağız” ifadelerini kullandı.