Şanlıurfaspor Fahri Başkanı Mehmet Ekinci dün akşam Şanlıurfaspor-Yeni Malatyaspor maçının ardından yaşanan arbedeye dair açıklama yaptı.
Malatyaspor taraftarlarından bir kaç provokatörün olaylara sebep olduğunu belirten Ekinci, sporun barış, dostluk ve kardeşlik olduğu mesajını verdi. "Şanlıurfa her zaman birlik, beraberlik, huzur ve vatan sevgisinden yana tavrını ortaya koymuştur" diyen Şanlıurfaspor Fahri Başkanı ve Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfaspor - Malatyaspor maçının ardından yaşanan gerginliğe dair yazılı açıklama yaptı. Şanlıurfa’da dün akşam GAP Arena Stadı olaylı geceye sahne oldu. Yeni Malatyaspor’un Şanlıurfaspor karşısındaki 2-1’lik üstünlüğünün ardından maç sona ererken maçın oynandığı Gap Arena’da olaylar çıktı. Polis koltukları söküp atan taraftara basınçlı su, biber gazı ve copla müdahalede bulunurken, gerginlik protokole de sıçradı. Yaşananlara tepki gösteren Ekinci’nin korumaları ile polis arasında da arbede yaşandı. Olaylarda 5 kişi gözaltına alındı.
Konuya dair yazılı açıklama yapan Ekinci, maç sonunda Malatya taraftarlarından bir kaç provokatörün tahrikleri sonucu olayların yaşandığını belirterek, güvenlik güçlerinin müdahalesini tedbir olarak yorumladı. Spor barış, dostluk ve kardeşliktir mesajını veren Ekinci, “Şanlıurfa her zaman birlik, beraberlik, huzur ve vatan sevgisinden yana tavrını ortaya koymuştur. Dün akşam oynanan Şanlıurfaspor - Malatyaspor maçında sahayı ay-yıldızlı bayraklarla süsleyerek de bunu göstermiştir. Geçtiğimiz yıl Malatya’da yaşanan talihsiz olay nedeniyle taraftar üzüntülüydü. Yazılı ve görsel basın aracılığıyla taraftarımızı sükunete davet ettik. Maç sonunda Malatya taraftarlarından bir kaç provokatörün tahrikleri sonucu maalesef istenmeyen olaylara şahit olduk. Emniyetimiz de olayların büyümemesi ve kontrol altına almak adına tedbir almak durumunda kalmıştır. Bu tedbirler hepimizin güvenliği içindir. Futbolda yenmek de var yenilmek de. Lig uzun bir maraton. Bu maçtan alınması gereken derslerin alınmasını ümit ediyorum. Bu şehrin taraftarları emniyetini sağlayanları hep sevmiştir. Sevmeye de devam edecektir” dedi.