Şanlıurfaspor futbol şube sorumlusu Mehmet Giray Küçük, Erzurum kampında transferleri değerlendirdi.
“İnce eleyip sık dokuyoruz”
Her bölge için çok sayıda alternatif futbolcuyu incelediklerini ifade eden Küçük, “Neredeyse kılı kırk yararak futbolcuları sabahlara kadar izliyoruz. Bir oyuncu almak için hocalarımızla yönetim kurulumuzla çok uzun uğraşlar veriyoruz” ifadelerini kullandı.
Eksik bölgelere mutlaka takviyeler yapılacağına dikkat çeken Futbol Şube Sorumlusu M. Giray Küçük konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Transferlerimiz Bolu kampından itibaren zaten başlamıştı. Daha önce anlaştığımız futbolcular da vardı, bunlarla sözleşmelerimizi hızlı bir şekilde imzaladık. Kamp zamanlarında çok sayıda futbolcu talepleri oluyor. Bu seneki yeni yönetim ve teknik heyetle tabiri caize kılı kırk yararak futbolcuları gözlemliyoruz, izliyoruz ve transfer yapıyoruz. Bir bölgeye en az 40-50 isim geliyor. Bizlerde sabahlara kadar onları izliyoruz. Bundan dolayı transferde her ne kadar geç kalınmış gibi bir imaj olsa da, bunu geç kalmayla değil daha çok doğru ve nokta transfer yapmamızla ilgisi olduğunu belirtmek istiyorum. Bir transferi yapmak için hocalarımız ve bizler çok uzun uğraşlar veriyoruz ve şartları olgunlaştırmaya çalışıyoruz.”
“Kulübümüzü düşünerek transfer yapmak istiyoruz”
Küçük, kulübün mali bütçesini zorlamayacak şekilde transfer yapmak istediklerinin altını çizerken, “Geleceğe yönelik kulübümüze uzun yıllar hizmet verecek oyunlarla anlaşmak istiyoruz. Bu anlamda ayrıca genç futbolcular ile takımı desteklemek istiyoruz. Bununla da ilgili çalışmalarımız var. Zaten teknik ekibimiz bu konuda oldukça hassas davranıyor. Biz de hata yapmamak istiyoruz. Ya da en az hatayla transferleri bitirmek istiyoruz" dedi.
“Takımda çok samimi bir arkadaşlık var”
Futbol Şube Sorumlusu Küçük, takımda adeta bir kolaj takımı havası olduğunu ve çok samimi bir havada kampın geçtiğini belirtti. Küçük, “Futbolcuların yetenekleri tabii ki çok önemli, kulübün mali bütçesi çok önemli, ama bizler futbolcunun ahlaki durumuna kadar inceliyoruz. Bazı transferler gerçekten bu engele takılarak gerçekleşmedi. Bazı görüştüğümüz futbolcuların bütçeleri bizi zorlamadı. Çok da yetenekli futbolcular var ama biz geçen sezonlarda takımlarında yaşanan sıkıntıları acaba bizler de yaşar mıyız diye bazı futbolcuları takıma dahil etmedik. Takımın havasını bozmak istemiyoruz. Hızlı dinamik bir takım yapmaya çalışıyoruz. Kaybetse bile taraftarın alkışlayacağı bir takım için elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.