Şanlıurfaspor, eski Başkan Fethi Şimşek’in istifa etmesinin ardından nihayet yeni başkanını seçerken, kulübün onursal başkanlığına Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, fahri başkanlığa ise Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci seçildi.
Başarısız geçen bir sezonun ardından Kulüp Başkanı Fethi Şimşek’in istifa etmesinin ardından yeni başkan arayışlarına geçen Şanlıurfaspor, sonuçsuz kalan 16 Haziran’daki ilk kongresinin ardından ikinci kongresini 19 Haziran’da yaptı. İkinci kongrede de herhangi bir başkan adayının çıkmaması üzerine kongre dondurularak 25 Haziran’da devam edilmesine karar verildi. Bugün yapılan kongrede Şanlıurfaspor Kulüp Başkanlığı için İsmail Bağlıban başkanlığında bir liste sunuldu. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik’in girişimleri sonucu oluşan liste delegelerin oyuna sunuldu. Kongreye katılan delegeler yeni yönetime onay verince Şanlıurfaspor’un yeni başkanı İsmail Bağlıban oldu. Kongrede ayrıca kulübün onursal başkanı olarak Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik seçilirken, fahri başkanlığa ise Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci getirildi.
Seçimin ardından bir konuşma yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, kulüpten alacaklarını bağışlayan üyelerin listesini kamuoyuyla paylaştı. Kongrenin hayırlı olması dileklerinde bulunan Ekinci, “Şanlıurfa adına heyecan doluyuz. Şanlıurfa adına bir şeyler yapmak arzusundayız ama bu tabi ekiple olur. Bu şehri yönetenlerin şehrin hassasiyetleri konusunda da inisiyatif aldıklarını görmek hakikaten bizi mutlu ediyor. Kongre ile ilgili bir süreç yürüttük ve bütün taraflarla bir araya geldik. Daha önce de söylediğim gibi Şanlıurfaspor bir ilçeye mal edilmeyecek kadar büyük bir takım, dolayısıyla burada süreci yürütmemiz yanlış anlaşılmasın. Eyyübiye Belediyesi olarak bu süreci yürütüyor algısı oluşmasın. Bir sorumluluk vardı ve hazır olduğumuz bir toplantıda bu sorumluluk verildi ve tüm arkadaşlar adına da bu süreci yönetmeye çalıştık. Bundan da şahsi anlamda kesinlikle bir beklentimiz yoktur. Bunu da buradan ifade etmek istiyoruz. Başarı ya da başarısızlık bütün Şanlıurfa’ya aittir, tüm destek çıkanlara aittir. Burada başarı olduğunda sahiplenip başarısızlık olduğunda işin içinden sıyrılmak gibi bir durumumuz olmaz. Biz sadece süreci yönetmesi gereken biri vardı ve o anda biz hazırdık diye böyle bir durum oldu. Bunu da sizlere ifade etmek istiyorum ama bundan sonraki süreçte de mademki fahri başkan olarak seçildik, yine aynı şekilde Şanlıurfaspor ile ilgili hassasiyetler konusunda, sıkıntılar konusunda üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Kongre sonucu Şanlıurfaspor’un başkanı seçilen İsmail Bağlıban ise yaptığı değerlendirmede, “Biliyorsunuz ki kongremizi yaptık, yeni listemiz oluştu. Mehmet Ekinci ile birlikte bir liste oluşturduk ve başkanlık için de beni uygun gördüler. İnşallah başarılı bir yönetim olacağız. Şanlıurfa’ya çok güzel şeyler kazandıracağımı düşünüyorum” dedi.
Liste üzerinde görüşmelerin devam ettiği sırada dört tane teknik direktörle de görüşmelere başladıklarını ifade eden Bağlıban, birkaç gün içinde bunu da neticelendireceklerini belirtti.
Şanlıurfaspor yönetim listesi şu şekilde:
ŞANLIURFA YÖNETİMİ ASİL
Başkanlığa İsmail Bağıban seçilirken, yönetime ise Şerdil Karahan, Ahmet Ekinci, Ahmet Kaplan, Vedat Bucak, İsmail Güven, Reşit Akıl, Mehmet Reşat Toprak, Mehmet Büyükfırat, Mehmet Giray Küçük, İbrahim Kubat, Emin Yetim, İbrahim Demirkan, Şeyhmuz Göçmez, Oktay Doğan seçildi.
DENETLEME KURULU ASİL
Denetim kurulu asil listesinde ise Haluk Satıcı, Mehmet Kaya, Mehmet Ali Karadağ ismi yer aldı.
DİSİPLİN KURULU ASİL
Disiplik kuruluna Hüseyin Güzeloğlu, İmam Badıllı, İsmail Mutlu seçildi.
DANIŞMA KURULU ASİL
Danışma kuruluna ise kulübün eski başkanlarından Kemal Saraçoğlu ile birlikte Hayri Ülgen, Nihat Çakır seçildi.
ŞANLIURFASPOR YEDEK YÖNETİM
Şanlıurfaspor’un yedek yönetiminde ise, Ahmet Bulut , Şeref Şelli, Feridun Akgün, Nihat kesik, Ekrem Demirbilek, Ahmet Özyavuz, Yusuf yılmaz baylan, Halil Ceylan, Reşit karakaş, Geşman Akay, Şemsettin Çakır, Feyat Güllü, M. Nuri Polatoğlu, Osman Aslan, Hasan Ersöz isimleri yer alıyor.
Denetleme kurulu yedek listesinde Müslüm Yiğit, İbrahim Ethem Akıl, İbrahim Halil Karadağ isimleri var.
Disiplin kurulu yedek listesine Necip Özbek , Suphi Yavuz, Mehmet Nur Şahin seçilirken, Danışma kurulu yedek listesine ise Mehmet Edip Baylan, Aziz Kırmızı, Erkan Özçınar getirildi.