Saran Group Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, "Fenerbahçe’nin bu kadrosuna şampiyonluk yakışırdı, basketbol ile teselli bulduk" dedi.
Saran, Kocaeli Üniversitesi Genç Girişimciler Kulübü tarafından organize edilen kariyer söyleşisine katıldı. Prof. Dr. Savaş Ayberk Konferans Salonu’nda düzenlenen söyleşide Sadettin Saran; yaşam öyküsünü, iş tecrübelerini ve spora verdiği değeri, genç girişimci adaylarına anlatırken başarı sırlarını da paylaştı.
"BU KADROYA ŞAMPİYONLUK YAKIŞIRDI"
Okul yıllarından iş hayatına yaşadığı süreçleri öğrencilere aktaran Sadettin Saran, Fenerbahçe ile ilgili de önemli değerlendirmelerde bulundu. Fenerbahçe başkan adaylığı ile ilgili sorular üzerine Saran, "Fenerbahçe’nin 2015-2016 sezonu kadrosuna şampiyonluk yakışırdı. Fakat bu sezon takımımız başarılı olamadı. Ancak basketbol takımımızın Euroleague ikinciliğiyle teselli bulduk" diye konuştu.
"TÜRKİYE’DE KİBİR ÖN PLANDA"
Saran, spor kulüplerinin başarısız olmalarının sebeplerini ise şu şekilde açıkladı:
"Dünyaya baktığımız zaman hem ticari hem de sportif başarı anlamında önde gelen kulüplerde, profesyonel yapı çok ön plandadır. Çünkü bu bir ekip işidir. Türkiye’de ise kulüp başkanları her şeyi kendileri yapmaya çalışıyorlar. Dünyada kulüp başkanlarını kimse tanımaz. Bizde ise kibir ön planda. Başarılı bir spor ülkesi olabilmemiz için bu yapının süratle değişmesi gerekiyor."
"BİZİM İŞİMİZ SPOR"
Türkiye’de spor yayıncılığı alanındaki boşluğu doldurmak için yola çıktıklarını belirten Saran, sporun her zaman hayatının merkezinde yer aldığını vurgulayarak, "Bizim işimiz spor… Spor yayın içeriği konusunda dünyada ilk 5’teyiz. Spordan aldığımızı, spor üzerinden topluma geri vermek istiyoruz. Sosyal sorumluluk projelerimizin odağında spor var. Türkiye’nin dört bir tarafında, özellikle Güneydoğu bölgesinde spor salonları açtık, açmaya devam ediyoruz. Boş bir beyin, şeytanın oyun alanıdır. Bu çocuklar spor yoluyla hayata tutunacak. Binlerce genç açtığımız bu salonlarda spor yapıyor. Bundan gurur duyuyorum. Ayrıca Saran Group olarak özel sporcuları da destekliyoruz" ifadelerini kullandı.