‘Karate 1 Premier League’ takvimine bu yıl dâhil olan Mısır’da düzenlenen Şarm El Şeyh etabında mücadele eden Büyükler Karate Milli Takımı, 5 altın, 3 gümüş, 4 bronz madalya ile genel klasmanın zirvesinde yer aldı.

19-22 Mart’ta İstanbul’da düzenlenecek 50. Avrupa Karate Büyükler Şampiyonası’nda zirveyi hedefleyen Büyükler Karate Milli Takımı, Dünya Karate Federasyonu’nun önemli organizasyonları arasında yer alan ve karatenin ‘Şampiyonlar Ligi’ olarak kabul edilen ‘Karate 1 Premier League’in Mısır etabında Türk sporcular zirveye çıktı.

Şarm El Şeyh kentinde düzenlenen organizasyonda 11 kadın, 15 erkek sporcuyla ülkemizi temsil eden Büyükler Milli Takım, 5 altın, 3 gümüş ve 4 bronz madalya ile genel klasmanda ilk sırada yer aldı. Kulüplerin de katılım gösterdiği organizasyonda ev sahibi Mısır, 4 altın, 2 gümüş, 7 bronz madalya ile ikinciliği elde ederken, Smouha Spor Kulübü (Mısır) de 2 altın ve 2 bronz madalya ile üçüncü sırada yer aldı.

Al-Zohoyr Spor Salonu’nda yapılan müsabakalarda 38 ülkeden 464 sporcu, ikisi takım olmak üzere 14 dalda mücadele verdi.

Türkiye’nin altın madalyaları bayanlar ferdi kumite 50 kiloda Serap Özçelik, 55 kiloda Tuba Yakan, 68 kiloda Şeyda Burucu, +68 kiloda Meltem Hocaoğlu ile erkekler ferdi kumite 60 kiloda Aykut Kaya’dan geldi.

Bayanlar ferdi kumite 61 kiloda Merve Çoban, erkekler ferdi kumite 84 kiloda Ziya Yaşar ile ferdi katada Mehmet Yakan gümüş madalya kazanırken, kumite 84 kiloda Uğur Aktaş ve kumite +84 kiloda Enes Erkan ile Rıdvan Kaptan da şampiyonayı bronz madalya ile noktaladı.

Orçun Duman, Arslan Çalışkan ve Ali Sofuoğlu’ndan oluşan erkek kata takımımız ise bronz madalyanın sahibi oldu.

DELİHASAN: FORM GRAFİĞİMİZ ARTIYOR

Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, dünya karatesinin büyük önem verdiği ‘Karate 1 Premier League’ organizasyonlarında zirvede yer almanın önemli bir başarı olduğunu söyledi.

Sporcuları ve emeği geçen antrenörleri tebrik eden Delihasan, "Büyükler Milli Takım, 19-22 Mart’ta İstanbul’da yapılacak 50. Avrupa Büyükler Karate Şampiyonası hazırlıklarını yoğun bir şekilde sürdürürken, katıldığı turnuvalarda da önemli başarılar elde ediyor. Form grafiğimiz her geçen gün yükseliyor. Dünya karatesinde söz sahibi ülkeler arasında yer alan Mısır’ın ev sahibi olduğu bir organizasyonda genel klasmanda ilk sırada yer almak önemli bir başarı. Sporcularımızı ve emeği geçen antrenörlerimizi tebrik ediyorum." dedi.