Teknik direktör Ertuğrul Sağlam'la 3 yıllık sözleşme imzalayan Bursaspor'da transfer çalışmaları sürüyor.

Dün Sivok ve Erdem'le anlaşah yeşil beyazlı kulüp bugün Makedonya’nın Shkendija takımından Sedat Berisha ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. Takımın hazırlık kampıyla ilgili bilgi veren Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman ise Porto ile hazırlık maçı yapacaklarını açıkladı.

Makedon krampon Berisha, kendisini yeşil beyazlı yapan sözleşmeyi Özlüce Tesisleri’nde düzenlenen törende attı. Berisha’nın Avrupa ve Şampiyonlar Ligi tecrübesi olduğunu ifade eden Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman, "Son 5 sezonda 115 maç oynadı. Kendisi istikrarlı bir futbolcu. Makedonya’da da kulübüyle 1 şampiyonluk yaşadı. Bursaspor’da yabancılık çekmeyeceğini umuyorum. Kendisiyle 3 yıllık sözleşme imzalıyoruz." dedi.

Yeni transfer Berisha ise yaptığı açıklamada, ülkesi dışında futbol oynamak için ilk defa Türkiye’ye geldiğini, yabancılık çekmeyeceğine inandığını belirterek şunları kaydetti:

"Kendi ailemi, arkadaşlarımı ve beni destekleyenlere teşekkür ediyorum. Bursaspor’da olmaktan çok mutluluk duyuyorum. Bursaspor çok başarılı bir takım. Bursaspor takımı beni çok iyi karşıladığı için teşekkür ediyorum. Ayrıca takımımızın 12. oyuncusu Teksas grubuna buradan selam gönderiyorum. Onlarda beni desteklediler. Teşekkür ediyorum. Umarım gelecek dönemde şampiyonluğu Bursaspor’a getiririz. Serdar ve Sivok’u tanıyoruz. İkisi çok iyi ve tecrübeli. Onların arasında olmaktan mutluluk duyuyorum. Elimden geleni yapacağım."


PORTO İLE HAZIRLIK MAÇI YAPACAK

Öte yandan Bursaspor, Temmuz ayının başında top başı yapacak. Ardından Almanya’ya gidecek olan yeşil beyazlı takım burada Porto ile hazırlık maçı yapacak.Yeşil beyazlı takımın kamp programını açıklayan Bursaspor Futbol Şube Sorumlusu Necmettin Kocaman, "Takımımız 1 veya 2 Temmuz gibi Bursa’da çalışmalarına başlayacak. Ardından 20 Temmuz’da Almanya’ya gideceğiz. Burada 22-24-27-30 Temmuz tarihlerinde 4 hazırlık maçı yapacağız. İlk iki maçımız ikinci ve üçüncü lig takımlarıyla olacak. 3. hazırlık maçımızı Portekiz’in Porto takımıyla oynayacağız. 4. maç daha netleşmedi. Sanırım o da bir İngiliz takımı olacak. Ardından 31 Temmuz’da Bursa’ya döneceğiz." diye konuştu.