Trabzonspor'un başarılı oyuncusu Sefa Yılmaz, bordo mavili formayı giyerek hayallerinin gerçek olduğunu belirterek, hedefinin ise İspanya Ligi La Liga olduğunu söyledi.

Trabzonspor'un gurbetçi oyuncusu Sefa Yılmaz, henüz 16 yaşında iken 'Benim hayallerim var' diyerek evinden, ailesinden ayrılmış. Gurbet ellerde, ailesinden de ayrı kalmak zorunda kalan Sefa Yılmaz, bir çocukken bile fedakarlık yapması gerektiğini bunun da işe yaradığını söyledi. Bu fedakarlıklarının karşılığını, futbol topunun peşinde koştuğu sıkıntılı günlerinin şimdi giydiği ilk forma ile karşılığını aldığını belirtti.

Bordo mavili kulübün resmi yayın organına açıklamalarda bulunan Sefa Yılmaz, "Küçükken de Trabzonsporlu’ydum. Annemin Trabzonlu olması ve benim Trabzonspor’da oynamam gurur verici. Gurbetteyken de Trabzonspor’u destekliyordum. Küçüklüğümden beri Trabzonspor forması giyiyorum ve en büyük hayallerimden biri bordo mavi formayla Avni Aker’e çıkmaktı. Bunun gerçek olmasından dolayı için çok mutluyum. Babamız bize Trabzonspor forması alırdı ve Trabzonsporlu gibi yetiştirdi. Beraber maçları izlerdik." diye konuştu.

GEZGİN DEĞİL KALICIYIM

Almanya'da Wofsburg'ta yaklaşık üç buçuk sene kaldığını ardından bir sene Duisburg'ta forma giydiğini belirten Sefa Yılmaz, Türkiye'ye Kayserispor'la ayak bastığını belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"16 yaşında Wofsburg’a transfer oldum. Yaklaşık üç buçuk sene orda kaldım. Bir sene Duisburg’da kaldım. Maddi durumları kötü olduğu için Kayserispor’a transfer oldum. Orda da yaklaşık üç sene kaldım. Şimdi de Trabzonspor’dayım. Bakıldığı zaman gezgin olarak görünüyorum ama aslında oynadığım kulüplerde kalıcı bir insanımdır. Bir tek Duisburg’tan küme düşürüldüğümüz için ayrıldım. Aslında Duisburg’da ligde iyi yerdeydik. Almanya’da kupa finali bile oynadık. Fakat maddi durumları kötü olduğu için federasyon düşürme kararı aldı. Kulüplerde kalıcı olmak insana tecrübe kazandırır. Ben bu tecrübeyi kazandığıma inanıyorum. Sorumluluk almayı genç yaşta öğrendim. Zor oldu ama bu tecrübelerin faydasını ilerleyen zamanlarda göreceğime inanıyorum."

Şuanda daha iyi yerde olması gerektiğini de belirten Sefa Yılmaz, sakatlıkların kendi gelişimini ve performansını çok etkilediğini de belirterek, "Formumun zirvesindeyken geçen sezon devre arası kampında kötü bir sakatlık geçirdim. Tam transfer dönemiydi. Bu yaz da doğru dürüst kamp dönemi yaşamadım. Sakatlıktan sonra Kayseri’de kaldım ama orada kamp yapmadık. Sonra zaten Trabzonspor’a transfer oldum. İnsan sakatlıktan sonra doğal olarak ikili mücadelelerden biraz korkuyor. İstatistiksel olarak bakarsak Kayseri’deki rakamlarımı yakaladım sayılır. Benim de ilk büyük takım tecrübem. Buna rağmen iyi olduğumu düşünüyorum ama daha çok zamana ihtiyacım var. Çünkü çok çalışıp çok mücadele ediyorum. Tabii her futbolcunun kötü oynadığı maçları da vardır. Daha da iyi olacağımı düşünüyorum." diye konuştu.

YENİDEN MİLLİ TAKIM

U21’de forma giyerken Almanya’dan Türk Milli Takımı'nda forma giymesi için davet aldığını da belirten Sefa Yılmaz, gönlünde de her zaman Türkiye'nin olduğunu söyledi. Yılmaz, Duisburg’ta forma giyerken oradaki yetkililerin Almanya’yı tercih etmesini istediğini de belirterek, "Ben yine de tercihimi gönlümdeki yerden yana yaptım ve çok şükür 3 kez A Milli Takım’a çağırıldım. Ay yıldızlı formayı giydiğime de çok mutluyum. İnşallah devamı gelir. Bunun için de üstüne katarak devam etmem gerekiyor. Eski formumu da böyle devam edersem bulacağıma eminim." dedi.

Türkiye'yi tercih etmesine de Trabzonspor'da forma giydiğine de çok sevindiğini belirten Sefa Yılmaz, hedefinin ise İspanya Ligi La Liga'da top koşturmak olduğunu söyledi. İspanya'da oynanan futbol anlayışını çok benimsediğini de belirten Sefa Yılmaz, idolünün de Zidane ve Mesut Özil olduğunu belirterek, sözlerini şöyle tamamladı:

"Tekrar Avrupa’da oynamak istiyorum. Avrupa futbolu biraz daha farklı olduğu için oraya geri dönmeyi amaçlıyorum. Bu yoldaysa ilk hedefim Trabzonspor’da başarılı olup, çocukluğumdan beri hayallerimdeki şampiyonluğu yaşamak. Eğer bu gerçek olursa zaten A Milli Takım’da düzenli oynama ve İspanya La Liga’da forma giyme hayallerimin de önü açılacak. İspanya La Liga’daki futbol anlayışını çok beğendiğim ve yapı olarak orada başarılı olacağıma inandığım için de gönlüm o tarafta.

Eskiden idolüm Zidane’dı. Şimdi Mesut Özdil’i örnek alıyorum. Onun gibi bir gurbetçi olarak, gittiği yoldan ilerlemek istiyorum. Zaten şu an birçok gurbetçi futbolcunun idolü de Mesut’tur. Her futbolcunun eksikleri vardır. Benim de sol ayağımı biraz daha geliştirmem gerek."