Hain bir terör saldırısı sonucu 21 Eylül 2012’de şehit olan merhum Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun anısına, Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya tarafından futbol turnuvası düzenlendi.

Turnuva ile ilgili bilgilendirme yapan Kaya, "Bugün şehit Murat Uzun futbol turnuvasının açılışını yapacağız. Amacımız şehidimizi ve diğer şehitlerimizi unutmamak, onları hatırlamak anlamında adliye ekibi olarak, hakimler, savcılar, adalet personeli, cezaevi personeli ile birlikte onlara bir etkinlik sağlamak hem de şehidimizi rahmetliyi hatırlamak anlamında böyle bir futbol turnuvası düzenledik."

Futbol turnuvasının birincisini Nazilli'de düzenlediğini ifade ederek, "Bu etkinliğin birincisi Nazilli Cumhuriyet Başsavcısı iken orada düzenlemiştim. Rahmetli Murat Uzun’un babası Hamit Uzun’u davet ettik. Kendisi kupa törenine katılmıştı. Ve ben ona söz vermiştim gittiğim her yerde bu turnuvayı yapacağım diye ve sözümüzü tutuyoruz. İnşallah final maçına rahmetli şehidimizin babası da katılacaklar ve turnuvanın kupasını verecekler." diyen savcı Kaya, şöyle devam etti:

"Amacımız futbol olmamakla birlikte hem şehidimizi anmak, hem de spor yapmak ve bir etkinlik gerçekleştirmek bu anlamda ben bu tür etkinlikleri önemsiyorum. Şehidimizin ailesi çok mutlu oluyor. Onların bir nebzede olsa acılarını azaltıyoruz. Onlarla birlikte aynı acıyı yaşadığımızı gösterme anlamında bu tür etkinliklerin çok önemli olduğunu düşünüyorum. Sadece şehidimiz Murat Uzun anısına değil tüm şehitlerimiz için bu turnuvayı yapıyoruz. Turnuvanın anısına tüm katılan arkadaşlarımıza şehidimizin resminin üzerinde olduğu birer madalyasını hediye edeceğiz. Birinciye, ikinciye ve üçüncüye kupa vereceğiz. En centilmen takımı ödüllendireceğiz. Ben turnuvaya katılan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Ve başarılar diliyorum."

25 Nisan tarihinde başlayan turnuvaya, Teknisyenspor, Adaletgücü, Şabanözü Adliyesi, Cezaevi (1), Cezaevi (2), Taşragücü, İnfaz, Denetimli Serbestlik, Yıldırımspor, Baro Başkanlığı olmak üzere toplam 10 takım mücadele verecek.