Tunceli’nin Ovacık ilçesinde terör saldırısı sonucu 21 Eylül 2012’de şehit düşen Cumhuriyet Savcısı Murat Uzun anısına Çankırı'da düzenlenen futbol turnuvası final maçı ile sona erdi.

Turnuvanın final maçına İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı, İl Jandarma Komutanı J. Alb. Halil Altıntaş, Baro Başkanı Av. Erkan Köroğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, Şehit ve Gazi Aileleri Derneği Başkanı Gazi Astsubay Yüksel Teke, STK temsilcileri, Sumotimo lastik fabrikası Japon yetkililer, Şehit Murat Uzun’un babası Hamit uzun, annesi Ayşe Uzun ve kardeşleri ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Turnuvayı düzenleyen Çankırı Cumhuriyet Başsavcısı Doğan Kaya, "Çankırı Cumhuriyet Başsavcılığı olarak şehit Cumhuriyet savcısı Murat Uzun anısına düzenlemiş olduğumuz halı saha futbol turnuvasının finalini yaptık. Turnuvanın ilkini Nazilli’de düzenlemiştim ve final maçına da şehidimizin babası katılmıştı. Ben orada ona söz vermiştim, gittiğim her yerde onun anısına bu turnuvayı devam ettireceğim diye, sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada önemli olan savcımızı unutmadığımızı, unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı göstermek anlamında her yıl anmak anlamında bu halı saha futbol turnuvasını düzenledik." diye konuştu.

Şehit Murat Uzun’un babası Hamit Uzun ise "Murat Savcı Uzun’un babasıyım. Sayın Başsavcımız Doğan Kaya’nın düzenlemiş olduğu bu futbol turnuvasından dolayı kendisine çok çok teşekkür ediyorum. Ayrıca bu güzel insanların bir araya gelerek kaynaşmasını sağlamıştır. Bizleri hatırlayıp bizlerin yanında, Murat Uzun’un yanında olduğunu göstermiştir. Bizi ailece mutlu etmiştir. Kendisine huzurlarınızda çok, çok teşekkür ediyorum. Bu şekildeki güzel soysa aktivelerin devamını dilerim." dedi.

10 takımın katıldığı futbol turnuvasında, üçüncülüğü Teknikspor, ikinciliği İnfazspor, birinciliği ise Adaletgücü elde etti. Turnuvada birinci olan takımın kupasını Şehit Savcı Murat Uzun’un babası Hamit Uzun verdi. Günün ansına baba Hamit Uzun'a İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Yazıcı tarafından plaket verildi.