Geçen yıl kurulan Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Basketbol Takımı (SEU Basket) büyük bir başarıya imza atmıştı. Takımın Gençleri Diyarbakır’da namağlup şampiyon olurken, Yıldızları da bölge şampiyonluğunu kazarak, Anadolu Basketbol Şampiyonası'na katılmaya hak kazanmıştı.

İlk yılında namağlup il şampiyonluğu ve bölge birinciliği elde eden Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Basketbol Takımı, yeni yetenekler keşfetmek için elemeler gerçekleştirdi. Koç, Gökhan Yıldırım gözetiminde yapılan seçmelere Türkiye’nin farklı şehirlerinden 65 yetenekli genç katıldı. Elemeler sonucunda 9 kişi seçilerek, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Basketbol Takımı kadrosuna dahil edildi.

Bu başarıları tekrarlamak ve daha ileriye taşımak için kollar sıvandı. Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Basketbol Takımı kadrosuna yeni genç yetenekler kazandırmak için seçmeler yapıldı. Türkiye’nin farklı şehrinden 65 yeteneğin katıldığı seçmeler, iki gün devam etti. Seçmeler sonucunda seçilen 9 yetenek, Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Basketbol Takımı’nın kadrosuna dahil edildi. Yeni yetenekler, hem Selahaddin Eyyubi’de üniversite eğitimi alacak hem de basketbol yeteneklerini geliştirecekler.

Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Basketbol Takımı Koçu Gökhan Yıldırım, gerçekleştirdikleri seçmelere son derece yetenekli gençlerin katıldığını söyledi. İlginin fazla olduğu seçmelerde, yeni yetenekleri belirlemek için çok zorlandıklarını dile getiren Yıldırım, seçmelere katılan sporcuların en iyilerini Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Basketbol Takımı’na kazandırdıklarını ifade etti.

Geçen yıl Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Basketbol Takımı olarak Demhat Bademkıran adlı oyuncuyu ABD Profesyonel Basketbol Ligi NBA’nin alt ligi NCAA elemelerine gönderdiklerini hatırlatan Yıldırım, "Demhat, şimdi ABD’nin New York Utica College de hem üniversite eğitimini alıyor, hem de basketbol yeteneklerini geliştiriyor. Hedef Demhat gibi yeni yetenekleri keşfetmek." dedi.

Seçmelerde beğenilen ve Selahaddin Eyyubi Üniversitesi Basketbol Takımı kadrosuna dahil edilen yetenekli gençlerin isimleri ise şöyle:

İbrahim Furkan Çelik (İstanbul), Murat Demir (İzmir), İbrahim Can Uludağ, Sedat Öztürk (Elazığ), Abdullah Kıral (Ağrı), Mirhan Ciziri (Mardin), Sıddık Turan, Ahmet Hoşbarin, Mehmet Hoşbarin (Diyarbakır).