Galatasaray'ın başarılı futbolcusu Selçuk İnan, sezon başında kendisini yuhalayan taraftarlar için, "Galatasaray taraftarları tarafından yuhalanmadım, açıkçası onların Galatasaray taraftarı olduğunu düşünmüyorum. Gerçek Galatasaray taraftarı her zaman arkamdaydı." dedi.

Sarı kırmızılı futbolcu Selçuk İnan, Florya Metin Oktay Tesisleri'nde düzenlenen medya gününde önemli açıklamalarda bulundu. Sezon başında yuhalanması ile ilgili açıklamalarda bulunan Selçuk İnan, "Galatasaray taraftarları tarafından yuhalanmadım, açıkçası onların Galatasaray taraftarı olduğunu düşünmüyorum. Gerçek Galatasaray taraftarı her zaman arkamdaydı. Sağolsunlar, varolsunlar her zaman bana bunu hissettirdiler. Sonunda şampiyonluğun geleceğini o zaman da söylemiştim. O talihsiz olay yaşandı, geçti, gitti diye bakıyorum. Dediğim gibi onların Galatasaray taraftarı olduğunu düşünmüyorum açıkçası." diye konuştu.

"HERKESİN BİR EMEĞİ VAR BU ŞAMPİYONLUKTA"

Gelen şampiyonluk için ise kaptan Selçuk, "Şampiyonluğa gelince bu önemli bir şampiyonluk. Armamıza bir yıldız taktık. Bütün takım arkadaşlarımı kutluyorum. Teknik ekibi, taraftarları, yöneticilerimizi. Bundan önceki başkanımız, yöneticilerimiz, ondan sonraki başkanımız, yöneticilerimiz ve yeni başkanımız ve yöneticilerimizi hepsini çok kutluyorum. Herkesin bir emeği var bu şampiyonlukta. Dediğim gibi personelden tutun teknik ekibe herkes inanmıştı gerçekten dördüncü yıldızı takacağımıza. Biz de takım olarak kenetlendik. Kötü başlamamıza rağmen, Şampiyonlar Ligi'nde istemediğimiz sonuçları aldık. Bir hoca değişikliği oldu. Ancak ne olursa olsun, doğruyu söylemek gerekirse de bu sene gerçekten aklımızda sadece 4. yıldızı takmak vardı. Bunu da başardığımız için çok mutluyuz." ifadelerini kullandı.

Bir basın mensubunun 'Hoca değişikliği olmasaydı şampiyonluk gelmez miydi?' sorusuna ise milli futbolcu, "Hoca değişikliği şart mıydı onlara biz giremeyiz. Biz onları bilemeyiz, ama Şampiyonlar Ligi'nde aldığımız kötü sonuçların ardından bir değişiklik olması gerektiğini uygun gördüler yöneticilerimiz, başkanımız. Bu da doğruyu söylemek gerekirse takıma çok olumlu yansıdı. Hamza hocanın gelmesi, bizleri iyi tanıması, bizleri açıkçası rahat bırakması, özgür bırakması, bizlere inanması şampiyonluğun yaşanmasında çok önemli. Onun da katkısı çok büyük. Ama dediğim gibi Şampiyonlar Ligi'nde kötü günler yaşamamıza, hoca değişilikleri olmasına rağmen bizim asıl hedefimiz bugün burada bu röportajı yapmaktı. Şampiyonluk yaşamaktı. Bunu da başardığımız için çok mutluyuz." cevabını verdi.

"DÖRDÜNCÜ YILDIZI KAPTAN OLARAK TAKMAK GURUR VERİCİ"

Şampiyon oldukları için çok mutlu olduğunu da vurgulayan Selçuk İnan, "Bunun bana nasip olacak olması ayrıca beni heyecanlandırıyor. Gerçekten büyük emek sarfettik bütün oyuncular olarak. Dördüncü yıldızı Galatasaray'ın kaptanı olarak takmak gerçekten gurur verici bir olay. Çok mutluyum, çok heyecanlıyım. Bununla ilgili de çok fazla şey söyleyemiyorum açıkçası. Ama çok mutluyum." dedi.

Sezon başında yapılan kek kalıbı eleştirilerine ise başarılı futbolcu, "O zaman sayın Ünal Aysal vardı başımızda. Böyle bir şeyle bize geldiklerinde açıkçası erken bir şeyler yapmak bizim tarzımız değil, ama çok inanmışlardı. Bizi de buna inandırdılar. Onları mahçup etmediğimiz için de çok mutluyuz. Dediğim gibi o kalıbın içine girdik, ama Allah bize bunu nasip etti. Dalga da geçildi belki bununla ilgili, ama dediğim gibi inanmıştık biz. O kalıbın içine girmek bile bir inanç göstergesiydi. Bunu da başardığımız için mutluyum." yorumunda bulundu.

"ÇOK İNANMIŞTIK BU SENE"

Şampiyonluk yarışında iplerin kendilerine geçmesi ile daha da iyi hazırlandıklarını belirten Selçuk İnan, "Çünkü maçları kazandığımız takdirde rakiplerimizin ne yaptığı bizim için çok önemli değildi. Bunu ele geçirmek çok önemliydi bizim için. Bunun motivasyonu da gerçekten başkaydı." diyerek, şöyle devam etti:

"Her maçı kazanmasını bildik. Sezon başında da söylemiştim, bazıları ligimizi eleştirmeye başlamıştı. Kötü takımlar olduğunu, kötü futbol oynandığını. Ben buna hiç katılmamıştım. Gerçekten çok iyi takımlarımız var. Gördüğünüz gibi hiçbir maçı kolay kazanamadık. Kazandığımız maçları kaybedebilirdik de.

Zorla son dakikalarda attığımız gollerle kaç tane 1-0'lık skorla maç kazandık. Kazanmak için tabii çok iyi oynamalısınız, mücadele etmelisiniz ama neticede şans da bu işin içinde. Bu sene biz çok inandık, çok iyi mücadele ettik. İyi oynamaya çalıştık, şans da bize yardım etti. Bundan önceki şampiyonluklarda diğer takımlar da şampiyon olduğunda onlara da şans yardım etmiştir muhakkak. Şans da çok önemli, ama gol yememek de çok önemli.

Takım adına konuşmam gerekiyorsa. Çok iyi mücadele ettik, son 6 maç gol yemeden bitirdik maçları. Bu bir inanç göstergesiydi. Rakipler de biz maçı kazandıktan sonra bizden sonra oynamak onlar için bir dezavantajdı moral motivasyon açısından. Bizim için de avantajdı."

"DÖRT SENEDE 3 ŞAMPİYONLUK ÖNEMLİ BAŞARI"

Dört senede üç şapiyonluğun önemli bir başarı olduğunu kaydeden milli futbolcu, "İnşallah önümüzdeki yıl yine her zaman olduğu gibi Galatasaray'ın hedefi tabii şampiyonluktur. Dördüncü şampiyonluğumu da yaşarım." diyerek sözlerini şöyle tamamladı:

"Açıkçası kendimle gurur duyuyorum bu konuda. Dördüncü senede üçüncü şampiyonluk önemli bir başarı olduğunu düşünüyorum. 6 kupa oldu herhalde. İnşallah Türkiye Kupası'nı da alırsak. Kendi adıma güzel bir kariyer olduğunu düşünüyorum. Hepsi çok önemli başarılardı. Çok önemli şampiyonluklardı, ama yıldızı takmak başka bir şeydi. En önemli şampiyonluk bu seneydi benim için. İnşallah önümüzdeki yıl yine her zaman olduğu gibi Galatasaray'ın hedefi tabii şampiyonluktur. Dördüncü şampiyonluğumu da yaşarım."