A Milli Futbol Takımı oyuncusu Selçuk İnan, Galatasaray'da çok kupalar kazandığını ama bir kerede olsa Avrupa şampiyonasına gitmek istediğini söyledi.

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki 8. maçında yarın Hollanda ile oynayacakları karşılaşma öncesi Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim ve milli futbolcu Selçuk İnan açıklamalarda bulundu.

Milli futbolcu Letonya beraberliği sonrası olumsuz şeyleri konuşmadıklarını belirterek, "Letonya beraberliği, beceriksizlikse beceriksizlik, şanssızlıksa şanssızlık. Ama biz iyi işler yaptığımıza inanıyoruz. Herkesin yaptığını yapıp olumsuz şeylerden bahsetmedik maç sonu. Hollanda ile şimdi kritik bir maça çıkacağız. Kazandığımız taktirde herşey çok farklı olacak." dedi.

"GALATASARAY'DA KUPALAR KAZANDIM AMA AVRUPA ŞAMPİYONASI'NI DA GÖRMEK İSTİYORUM"

Bir basın mensubunun 'İstanbul'da ki milli maçlarda protestolar oluyordu ama Konya'da olmadı. Bu sizi nasıl etkiliyor?' sorusuna Selçuk, "Bundan 10 yıl öncesinde Milli Takım'a geldiğimde tüylerim diken diken olurdu. Şimdi de bu havayı oluşturmaya başladık. Ama kulüp takımları artık milli takımın önüne geçti. Kulüp takımlarında yaşadığınız başarılar önemli ama milli takım kadar önemlisi yok. Seyircilerin de milli takıma önem vermesi gerekir. Ben milli takımı çok seviyorum ve sahipleniyorum. Bu açıdan Konya şehrine çok teşekkür ediyorum. Galatasaray'da kupalar kazandım ancak bir de Avrupa şampiyonası görmek istiyorum." cevabını verdi.

Galatasaray'daki takım arkadaşı Sneijder ile yaşadığı bir diyaloğu da anlatan tecrübeli oyuncu, "Buraya gelmeden önce Sneijder ile konuştum. Onlar için Avrupa şampiyonasına katılmak çok önemli. Sneijder ile konuştuğumda da ona 'Her Avrupa şampiyonasında varsınız bir kere de olmayın' dedim. Umarım benim dediğim olur." ifadelerini kullandı.

Takım olarak bundan önce son dakikalarda attıkları gollerle kazandıklarını belirten Selçuk İnan son olarak ise "Bundan önce son dakikalarda attığımız goller ile başarılar elde ediyorduk ama şimdi son dakikalarda gol yiyoruz. Ve bu goller ile hayal kırıklığı yaşadık. Böyle uluslararası maçlarda en ufak bir konsantrasyon kaybı bile böyle goller yemenize sebep oluyor. Yarın akşam sahada oynayan 11 kişi de yürekleriyle mücadele edecek. Ben bir tek bunun garantisini verebilirim." ifadelerini kullandı.