Fenerbahçe'nin Kardemir Karabükspor karşısında ilk golü kaydeden futbolcusu Selçuk Şahin, galibiyet serisine devam ettikleri için mutlu olduklarını söyledi.

Kardemir Karabükspor'u 2 - 1 mağlup eden Fenerbahçe'de Selçuk Şahin ve Moussa Sow, açıklamalarda bulundu. Selçuk Şahin, Karabük'ün her takım için zor bir deplasman olduğunu belirterek, "Biz de son birkaç yıldır iyi sonuçlar almadan dönüyorduk. Maçın önemi de bizim için çok büyüktü. Artık puan kaybı istemediğimiz dönemler. Türkiye liginde deplasmanlar zor oluyor bunu da bilerek çıktık sahaya. Çok istediğimiz gibi bir saha yoktu. İstediğimiz gibi etkili pas oyunu oynayamadık. Deplasmanda iyi kapanıp Emenike gibi bir silahınız varsa kullanabiliyorsunuz. Mutluyuz, serimiz devam ediyor." şeklinde konuştu.

Bugün doğum günü olan Selçuk Şahin, kendisi adına da güzel bir gün olduğunu da kaydederek, "Hem doğum günümde gol attık, oynadık ve kazandık. Tabii çok daha fazla gol atmak isterim; ama pozisyon gereği çok fazla olmuyor. Topal'la beraber oynayınca biraz daha serbest önde oynamaya çalıştım. Pozisyon da oldu vurduk gol oldu çok şükür. Gol ve kazanmak benim için çok önemliydi. Çok mutluyum." diye konuştu.

Taraftarların kendisine verdiği destekle ilgili de Selçuk, "Bunlar güzel duygular. Taraftarla aranızda böyle bir ilişki olunca ister istemez mutlu oluyorsunuz. Biliyorsunuz ben burada olumlu olumsuz günler yaşadım. Bu tarz destek olduklarında belki oyunuma da yansıyordur. Karşılaşma benim için çok iyi geçti. Hepsine teşekkür ediyorum. Ne kadar destek olurlarsa biz de aynı şekilde karşılığını veririz." ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe'nin Senegalli futbolcusu Moussa Sow da "Bizim için son derece zor bir karşılaşmaydı. Ama Selçuk Şahin sayesinde erken bir gol bulduk. Pozisyonlan üretmeyi başardık. Karabükspor gibi zor bir takıma karşı pozisyonlar üretmeyi başardık. Golden sonra da çabamızı sürdürdük; ama düşmemek için her şeyini ortaya koyan bir Karabükspor vardı karşımızda. O yüzden hiç de kolay olmadı pozisyon üretmek." şeklinde konuştu.

Takım arkadaşı Emenike'yi tebrik eden Sow, şöyle devam etti: "Bazen gol atamıyorsanız, pozisyonlar oluşturamıyorsanız iyi bir şekilde savunma yapmanız disiplininizi korumanız yapmanız gerekiyor. Bizim di bu akşam yaptığımız buydu. İkinci golü bulana kadar takım halinde son derece disiplini oyun ortaya koyduk. Ve daha sonrasında da Emenike'nin golü geldi. Emenike'yi de tebrik etmek istiyorum. Gerçekten onun için güzel bir andı. Belki zorlu bir dönem geçirdi. Takım olarak biz onun için çok mutluyuz."

Senegal'den ayağının tozuyla Karabük'e getirildiği ve yorgun olup olmadığı sorusana da Sow, "Tabii ki yorgundum. Bu son derece normal. Çok uzun bir yolculuktan sonra İstanbul'a geldim, takım arkadaşlarıma katıldım. Uzun bir yolculuk oldu ama takımıma katılmayı istiyordum. Fırsat bulup oynamayı da istiyordum." cevabını verdi.

Afrika Kupası'ndan elendikleri için de üzgün olduğunu dile getiren Sow, sözlerini şöyle tamamladı: "Başarı elde etmeyi ileriye gitmeyi istiyordum. Tabii ki bir üzüntü yaşadım. Ama o artık geride kaldı. Buraya geri dönmem gerekiyordu. Burada takımla beraber olmam gerekiyordu. O yorgunluğumu da geride bırakıp lig maçına en iyi şekilde hazır olacağım."