Galatasaray’ın başarılı futbolcusu Semih Kaya, Fenerbahçe otobüsüne yapılan saldırıyı ilk duyduklarında şok olduklarını, ancak Fenerbahçeli oyuncuların sağlıklı olduğunu öğrenince de çok sevindiklerini söyledi.

Türk Kalp Vakfı'nın düzenlediği 'İyi kalpli ol' ödül törenine katılan sarı kırmızılı ekibin genç defans oyuncusu Semih Kaya tören sonunda gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Süper Lig Süleyman Seba Sezonu'nun 26. hafta mücadelesinde Fenerbahçe’nin Çaykur Rizespor’la oynadığı ve 5-1 kazandığı maçın ardından İstanbul'a dönüş yolunda Trabzon'da silahlı saldırıya uğramasını duyduğu anda şok olduğunu söyledi. Fenerbahçe kafilesinin yaşadığı vahim ve korkunç olay sonunda Süper Lig maçlarının bir hafta ötelenmesi kararını da yerinde bulduğunu belirten Semih Kaya, şöyle konuştu:

"Tabi liglerin ertelenmesi bence de çok normal bir şey. Fenerbahçe’ye yapılan saldırı gerçekten çok üzücü. Ben ilk duyduğumda şok oldum. Sonuçta onların da aileleri var. Hiçbir suçu olmayan sporculara böyle bir şey yapıldı. Allah korusun eğer o anda şoför kendini tamamen kaybedip bir kaza meydana gelseydi belki de şu anda farklı şeyleri konuşurduk. Belki de Türkiye karışmıştı. Allah’a şükür öyle bir şey yaşanmadı. Hepsi sağ sağlim sağlıklı şekilde evlerine gittiler ve ailelerine kavuştular. O yüzden gerçekten biz Türk futbolcular olarak her ne kadar Fenerbahçe Kulübü de olsa, onlar bizim abilerimiz arkadaşlarımız sağlıklı olmalarına gerçekten çok sevindik."

Semih Kaya ayrıca, Süper Lig’in ilk yarısında oynadıkları Beşiktaş karşılaşmasında, kornere çıkan topa aut veren hakemi uyararak fair - play adına örnek bir davranış sergilesi nedeniyle kendisine verilen ödül için de, "Gerçekten çok anlamlı bir ödül aldım. Ben bir daha gurur duydum yaptığım hareketle. Umarım Türk futbolunda ki 5 büyükler bu tür fair – play hareketlerini yapar ve sık sık gündeme getirir. Türk sporu da olmak istediği yere bir an önce ulaşır." dedi.