Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, kötü bir zeminde maç oynamalarına rağmen sevindirici bir 3 puan aldıklarını söyledi.

Gaziantep deplasmanında 4 - 0'lık galibiyetin ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Güneş, alınan 3 puanı mutluluk verici olarak nitelendirdi. Maçın kötü bir zeminde oynandığına dikkat çeken Şenol Güneş, “Sezon başında böyle bir zeminde oynamak hem bizim hem Gaziantepspor için olumsuz bir durum. Neden saha bakımı olmadı bilmiyorum. Neden denetlenip de izin verildi onu da bilmiyorum. Doğru bulmuyorum. Bu kadar transferler oluyor, 14 tane yabancı serbest bırakıldı ama zeminler çok kötü. Futbol adına pas yüzdesinin düşük olduğu, oyunun sık sık kesildiği bir oyun izliyoruz. İki takım da elinden gelen gayreti gösterdi. Gaziantepspor geçen maç çok güzel futbol oynadı, iyi bir sonuç aldı. Biz de kendi sahamızda hak etmediğimiz bir mağlubiyet aldık. Dolayısıyla bu maç bizim için zordu. Onlar için de zordu. Sonuç itibariyle bütün oyuncularımız, saha koşulları ne olursa olsun, oyunun son bölümünde de olsa attıkları gollerle 3 puanı hak ettiler. Oyunculara teşekkür ediyorum. Umarım bundan sonra çok daha iyi oynarız. Hem oyunumuzu geliştiririz, hem oyun yapısı olarak yeni oyuncular katılıp, giden, gelen olursa ona göre değerlendiririz. Ama şu aşamada 3 puan kayıpla gidiyoruz. Bugün itibariyle aldığımız 3 puan sevindirici.” şeklinde konuştu.

Saha zemininin hücum eden takımın aleyhine olduğunu yineleyen Güneş, “Bu iki takım için de geçerli. Gaziantep bize karşı savunmayı biraz daha ön planda tuttu ama kendi sahasında rakiplerine karşı oynarken daha çok zorlanacağını düşünüyorum. Kapanan takımlar, oyunu bozmak isteyen, rakibe oynatmak istemeyen takımlar avantaj yakalar. Oyuncularımızın bir çoğu ısınırken bile psikolojik olarak da etkilendiler. Daha sonra sahaya da alıştılar. Oyunun temposunu da artırmaya başladılar. İlk yarıda da dikkatli olsak pozisyon bulabilirdik.” değerlendirmesinde bulundu.