Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, kalan üç maçı kazanarak Avrupa kupası şanslarını sonuna kadar kovalayacaklarını söyledi.

    Şenol Güneş, kulübün resmi internet sitesinde gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Tecrübeli hoca, sezonun bitimine 3 lig maçı kaldığını belirterek başladığı, “Ligde kalan Gaziantepspor, Akhisar Belediyespor ve Torku Konyaspor maçlarımızı kazanarak rakiplerimizin puan kaybetmesini bekleyeceğiz. Avrupa Kupaları için var olan şansımızı sonuna kadar kullanacağız.” diye konuştu.

Fenerbahçe ile oynayacakları Ziraat Türkiye Kupası yarı final rövanş maçında tur atlamak için ellerinden gelen çabayı göstereceklerini ifade eden Güneş, “Bir sezon boyu yaptığımız çalışmaların karşılığını alabilmek için ligi en iyi yerde bitirmek istiyoruz. İlk 5 hedefimizdi. Hala bu hedefi yakalamak için şansımız var. Bursa’da oynanacak olan Ziraat Türkiye Kupası finalinde yer almak istiyoruz. Gaziantepspor maçında Serdar Aziz cezalı ve bizimle olmayacak. Civelli’nin sakatlığı var, son durumunu değerlendireceğiz.” şeklinde konuştu.

    Bursaspor’un yarın 51.genel kurulunu gerçekleştireceğine dikkat çeken Şenol Güneş şunları kaydetti: “Buradan başkan ve yönetim kurulu adaylarına başarılar diliyorum. Benim ve oyuncularımın kongrenin içerisine çekilmesini doğru bulmuyorum. Biz çalışanlar olarak verilen görevleri yerine getiririz. Düşüncemi, yönetime ve kamuoyuna açıkça belirttim. Kimseye de saygısızlık yapmam. Düşüncelerimi açıklamam için hiçbir zaman aracıya ihtiyaç duymadım ve duymam da.”

Bugün bir yerel gazetede yer alan ‘Futbolculara karşı kredim kalmadı’ ifadesinin kendisine ait olmadığına vurgu yapan tecrübeli futbol adamı, sözlerini şöyle tamamladı: “Kredim yoksa işim de yoktur. Bu tip söylemlerin kimseye de yararı yoktur. Diğer kulüplerinde yaşadığı gibi bizim de zaman zaman ekonomik sıkıntılarımız olmuştur. Yönetim de bu sıkıntıları çözmek için elinden gelen gayreti göstermiştir. Gelecek olan yönetim de önce oyuncu sorunlarını çözmeli ve sonra onlarla konuşmalı. Hangi yönetimin göreve geleceğini bilemem. Hepsine başarılar diliyorum. Her şey Bursaspor için olmalı”