Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Pazar günü İstanbul Olimpiyat Stadı’nda oynayacakları Beşiktaş karşılaşmasının bir kazananı, birde kaybedeni olacağını belirterek, “Biz kazanan takım olmak istiyoruz.” dedi.
Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Pazar günü İstanbul Olimpiyat Stadı’nda oynayacakları Beşiktaş karşılaşması öncesinde düzenlediği basın toplantısında bu karşılaşmanın kazananı olmak istediklerini belirtti.
Özlüce Tesisleri’nde düzenlediği basın toplantısında Beşiktaş karşılaşması hakıknda değerlendirmelerde bulunan Şenol Güneş, ayrıca verilen cezalara da tepki gösterdi.
Futbolun sevgi oyunu olduğunu ve adil yönetilmesi gerektiğini belirten Güneş, adil yönetilmediğine inanıldığında ise ortaya nefretin çıktığını belirtti.
Ligde dördüncü sırada olduklarına dikket çeken Şenol Güneş, “Kupada çeyrek finaldeyiz. Oyun olarak ta her hafta gelişme gösteriyoruz. Yarış devam ediyor. İkinci yarı başladı. İki maç oynadık. Bundan sonra zor maçlar olacaktır. Bunlardan biri de Beşiktaş karşılaşmasıdır. Pazar günü yapılacak maçta bir kazanan, bir de kaybeden olacak. Biz kazanan takım olmak istiyoruz.” dedi.
AVRUPA MAÇLARINDA BEŞİKTAŞ VE TRABZONSPOR’A BAŞARILAR DİLİYORUM
Beşiktaş’ın yöneticisi, futbolcusu, teknik kadrosu ve taraftarı ile büyük bir camia olduunu anlatan Güneş, “Bizde öyleyiz. Rakiplerden oyun olmarak aşşağıda değiliz. Mücadele Olimpiyat Stadı’nda oynanacak. O günkü saha ve tribün şartları nasıl olacak bilemiyorum. Beşiktaş’ın bizim maçtan sonra UEFA Kupası’nda önemli maçı var. Hem Beşiktaş’a hem de Trabzonspor’a UEFA maçlarında başarı diliyorum. Şimdi Beşiktaş ile başlayacak Çaykur Rizespor, Mersin İdman Yurdu Türkiye Kupasında üst üste 6 maç var. Bu mücadelelerde iyi sonuçlar almak istiyoruz. Futbolumuzu daha yukarı çıkarmak hedefindeyiz” dedi.
TARAFTARIMIZ DİKKATLİ OLSUN
Yoğun maç trafiği nedeniyle oynanan futbolla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Şenol Güneş, şunları söyledi: “Ttaraftarımızda daha dikkatli olmalı. Yoğun bir maç trafiği içerisinde ikinci yarıda üç maç oldu. Yoğun bir maç trafiği yaşıyoruz. Sakatlıklar ve performans dalgalanması oldu. Taraftarlarımızın maçlarda verdiği destek mücadele olumlu yansıyor. Ben özellikle, olumsuz, zara getirecek unsurlardan vazgeçmelerini istiyorum. Her maçta ceza alıyoruz. Bu parasal kayıptan çok, alınan cezaları itibarsızlık olarak görüyoruz. Biz iyi takım, iyi kulüp olmak istiyoruz. Taraftarlarımızın desteğini istiyoruz. Volkan cezalı. Emre’nin sakatlığı ciddi boyutta. Uzun süre bizimle olamayacak gibi. Belluschi, Şener ve Serdar Aziz’in ufak tefek sakatlıkları var. Serdar dün bizimle çalıştı Oyuncularımızı Beşiktaş karşılaşmasına psikolojik olarak hazırlayacağız”
CEZALAR ÇÖZÜM DEĞİL
Son alınan cezalar ve tribün kapatmalar konusunda da konuşan Şenol Güneş, cezanın çözüm olmadığının altını çizerek, “Türkiye’de maalesef kötü görüntüler var. Futbolun toplumsal bir olay olduğunu unutmamalıyız. Futbol herkesin ortak değeridir. Ancak son günlerde yok etme savaşı içerisinde düşman oluşturmaya başladı. Herkes kendisini haklı görüyor. Yetkililer daha sorumlu ve dikkatli olmaları gerekiyor. Herkesi hapse ceza evine atarak suçsuz bir toplum yaratılmaz. Birkaç kişi yapıyor, koskoca tribün ceza alıyor. Bence bu cezaları düzeltmek gerekiyor. Bu cezaların futbolumuzu düzeltmediği bir gerçek. Tribüne gelen taraftarları yeniden kaçırtmamak lazım. Para ve tribün kapatmanın doğru olmadığını bir kez daha gördük” şeklinde konuştu.

Davranışların düzeltilmesi gerektiğinin altını çizen Şenol Güneş, şöyle devam etti: “Bu suçu kim yapıyorsa o cezalandırılmalı. Tüm tribün kapatılıyor. O gün maça gelmeyenlerde ceza almış oluyor. Daha akılcı çözüm uygulanmalı. Bu ceza kulübe mi, futbolculara mı, medayaya mı kime veriliyor. Çözmek lazım. İnsanlarla daha fazla ilişki kurmak lazım. Bence para cezası tribün olaylarını önlemek için yeterli değil. İnsan olarak baktığımızda hepimiz hata yapıyoruz. Çocuğunu döverek düzeltemiyorsanız, yöneten olarak sizde hatalısınız demektir. Futbolu yöntemin, yanlışlığı bence bu olmamalı.”
Konuşarak, dili ve düşünceyi kirlettiğimizi anlatan Şenol Güneş, böyle olunca insanlarında kirlendiğini söyledi.
Şenol Güneş, “Güvensizlik ortamı oluşuyor. O da toplumu olumsuzluğa itiyor. Geleceğe olumsuz bakılıyor. Dili kirletmeden düzeltmek gerekiyor. Cezadan ders çıkartmayınca size nefretle bakıyor. Özellikle sevgiyi ön plana çıkartmalıyız. Bence başka bir yol denenmeli. Kahraman olmak yerine insan olmaya gayret edersek sorunu çözebiliriz. Toplum sevgi ile bir araya geliyor. Sevgi ile kaynaşmayı yaparken adaletli olmak gerekir. Biz insan değerlerini unuttuk. Olumsuz tezahüratı rakip ve hakeme yapılıyorsa bundan inanın bende rahatsızlık duyuyorum.” dedi.
Cezalar konusunda da Şenol Güneş, şunları söyledi: “Son maçtan 250 bin ceza alıp maçtan tribün geliriniz 100 bin alıyorsak, bundan herkes zarar görür. Bursa gerçekten enltellektüel bir şehir. Kaliteli şehir. Bu şehri çirkin göstermemek lazım. Öyle insanların çok olmadığını da biliyorum. Az olanlarda buna dikkat etmesi lazım. Seyirciyi sahaya getirmek için çabalarken, şimdi cezalar seyirciyi tribünden kaçırıyor. İnanın giden seyirci tribünü gelmeyecektir. Bende şiddeti andıran tezahüratları kabul etmiyorum. Beni motive edip coşturmuyor. Bütün kulüplerin ceza kurullarına gittiği, yöneticilerin gergin ve çaresiz olduğu ortamdayız. Bu sorun ceza ile çözülemez. Hapise atmak yerine eğitmek lazım. Biz kulüp olarak rahatsız. Türkiye’de rahatsız.

BEŞİKTAŞ İYİ İŞLER YAPTI
Basın mensuplarının sorularını cevaplandıran Bursaspor Teknik Diriktörü Şenol Güneş ise, “Ligde lider takımla oynuyoruz. Beşiktaş son 2 yılda gerek yönetim, gerekse futbol anlayışıyla iyi yere geldiler. En az hatayı yapan takım. Futbol adına renkli takım. Fenerbahçe ve Galatasaray’a oranla tecrübesiz görüntüsü var. Ama renkli bir takım. Biz daha tecrübesiz takımız. İki takımda ofansif futbol oynuyor. Onlar daha sabırlı biz ise sabırsızız. Görevimiz futbol oynamak. Seyircimiz olmayacak. Beşiktaş taraftarı da bizi alkışlamalıdır. Futbolda hücum kadar savunmada var. Gol işin rengi. Sadece hücum değil, savunma da yapacağız. Volkan’ın olmaması için bizim için kayıp. 11 kişi ile sahaya çıkıyoruz. Çıkan en iyi onbir en iyisidir” şeklinde konuştu.
3 günde bir maç oynadıkları için yorgunluk yaşadıklarını anlatan Şenol Güneş, bunun da çok yıpratıcı olduunu ifate etti.