Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Şenol Güneş, büyük bir takıma geldiğinin farkında olduğunu belirterek, sorumluluğunu bildiğini söyledi.

Beşiktaş ile 2 + 1 yıllık sözleşmeye imza atan Şenol Güneş, BJK Nevzat Demir Tesisleri'nde düzenlenen törende açıklamalarda bulundu.

Şenol Güneş, "Başkan ve babasıyla eskiye dayanan dostluklarımız var. Dostluklar önemli ama işimiz daha önemli. Buraya katkı yapmak istiyoruz. Bugünkü Beşiktaş’ı iyi sonuçlara ulaştırma istiyoruz. Hem ekonomik hem kadro yapısıyla iyi işler yapmaya çalışan bir kulüp. İyi oyunlar oynadı. İyi sonuçlar aldı. Yetenekli bir kadroya sahip. Giden hocanın da iyi olduğunu düşünüyorum. İsteğim şampiyonluk. Ben şampiyonluk hiç görmedim. Mesela Hamza hoca 2 kupa aldı ama bende yok. O yüzden de şampiyonluğuna açlığım var yani. İnşallah bu yıl oluruz. Özellikle bu heyecan bende var. Aynısını oyunculardan da bekliyor olacağım. Hedefimiz güzel futbol iyi sonuç. Büyük bir kulübe geldiğimin farkındayım. Sorumluluklarımı biliyorum. Beşiktaş’ı başarılara sürükleyen bir taraftarı var. İsmim Beşiktaş ile anılınca ki ben başkanla 3 gün önce bir araya geldim. Öyle olunca her tarafta iş adamları, bürokratlar, halk ve kim aklına gelirse tüm çevre bir anda ilgili oldu. Ben bu kadar çok Beşiktaşlı olduğunu bilmiyordum." diye konuştu.

Tecrübeli hoca, kendisine yöneltilen 'sizden beklenti büyük üzerinizde baskı var mı?' sorusuna , "Beklenti zaten Beşiktaş’ta hep var. Büyük bir kulüpte ne diyeceksiniz, geriye mi gideceğiz diyeceksiniz." cevabını verdi.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman ise Şenol Güneş ile sözleşme imzalamaktan mutlu olduğunu, Avrupa'da başarı sağlamamaları için ise sebeplerin giderek azaldığını söyledi.

Fikret Orman, “Bugün önemli bir gün. Bundan tam 35 sene evvel hocamla tanışma imkanı bulmuştum. Ben de babam da hocamızı çok severdik. Aramızda konuştuk tartıştık. Yönetimle konuştuk. Beşiktaş’ı Avrupa da kupa kaldırmamasına bir sebep olmadığı bir döneme giriyoruz. Mali olarak artık geçmişle alakalı işleri çözüp önümüze bakacağımız bir döneme geldik. Ve stadımıza dönerken başarılara koşmak istiyoruz. Şenol hocam çok önemi bir teknik adam ve spor adamı. Nasip bugüneymiş. Daha önceleri de aklımızdan geçmişti. Çok mutluyuz. Önemli işler yapacağımıza inanıyoruz. Önümüzde hem bizim hem de Şenol hocamızın açısından önemli bir 3 ay var. Yeni sezona hazırlanmak için böyle bir süremiz var. Şu an futbol takımından kimseyi gönderme niyetinde değiliz. Yönetim kurulu bir bütün olarak hocamızın arkasında olacaktır. Beşiktaş’ı severek isteyerek ve hiç tereddüt etmeden bizle beraber olduğun için çok teşekkür ediyorum. Bütün camiamıza hayırlı uğurlu olsun. " ifadelerini kullandı.

Orman ayrıca 'stat yetişir mi? sorusunu ise, "Stadımız ile ilgili şunları söyleyebilirim, Belki içerdeki 3 maçımızı dışarıda oynamak zorunda kalırız. Federasyona bir başvuru yapacağız." cevabını verdi.