Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Çaykur Rizespor'u mağlup ettikleri maçın ardından oyuncularını tebrik ederken, daha iyi olmaları gerektiğini belirtti. Şenol Güneş, bulundukları konumla da yetinmeyeceklerini dile getirdi.

Süper Lig Hasan Doğan Sezonu 8. haftasında Çaykur Rizespor'u 1 - 0'la geçerek liderliğini sürdüren Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, "Bugün zor bir maç oynayacağımızı biliyorduk. Rakibimiz iyi kapanan bir takım kontra atak oynamaya müsait bir takım. Özellikle birinci ikinci bölgeyi kapatıp rakibin daha fazla oynamasına izin veren kendisi de bulduğu toplarla hücum üstünlüğü sağlamak isteyen bir takım. Bunu iyi yapıyorlar. Biz ise 15 - 20 dakika rakibin bu oyun tarzına zayıf kaldık. İlk yarıda az da olsa pozisyonlarımız vardı. İkinci yarıda tamamen pozisyonlarımız var. Hak ettiğimiz bir galibiyetti. Oyuncularımı kutluyorum." şeklinde konuştu.

Bu sezon Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda ilk defa oynadıklarını hatırlatan Şenol Güneş, "Ortada 3 puan vardı. Almak isteyen iki takımdan teknik ve taktik olarak üstün olan biz olduğumuz için bu da sonuca yansıdı." ifadelerini kullandı.

Takımın performansı ve 3 büyük takımın galip gelmesinin şampiyonluk yarışını nasıl etkileyeceği yönündeki soru üzerine Şenol Güneş, "Lig maratonunda geride kalan 8 hafta oldu. Çok maçımız var. Aşağıdan gelen takımların olabileceğini düşünüyorum. Fenerbahçe, Beşiktaş, Galatasaray tabii ki önde olan takımlar. Biz daha avantajlı olmak istiyoruz. Bizim oynadığımız oyuna baktığınızda biz daha iyi olmak durumundayız. Beklediğimin altındayız. Maçın 15 - 20 dakika oyunun başlarında hata yapmamız normal değil. Biz büyük takımız, büyük oyuncularız, rakibe daha az pozisyon vermeliyiz. İyiyi daha iyiye getirmeliyiz, yeterli görmeyeceğiz. Daha iyisini istiyorum bu takımdan. Saha içi ve saha dışında bizim de eksiklerimiz var. Sonuçsal olarak baktığınızda rakiplerden daha iyi görünüyor olabiliriz. Bu sizin de desteğinizle övgüye dönüşüyor. Ama dikkatli olmamız gerekiyor. Bu bize yetmez." cevabını verdi.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN BASINA: AYAĞIMI KAYDIRACAKSINIZ

Bu arada toplantı öncesinde ayağı sandalyeye takılıp sendeleyen Şenol Güneş, basın mensuplarına esprili bir şekilde 'Ayağımı kaydıracaksınız' dedi. Güneş, "Sizden kaynaklanıyor. Yazıyla olmuyor, sözle olmuyor, etkileşimle yapacaksınız" derken, bir basın mensubunun, "Tecrübelisiniz, ayakta kaldınız." ifadesine "Sayenizde alıştım." karşılığı verdi.