Beşiktaş, yeni sezon hazırlıklarını Almanya’da sürdürürken, teknik direktör Şenol Güneş, bugün yapılan antrenmanın ardından düzenlediği basın toplantısnda, "Doğru işler yaparak şampiyon olacağız." dedi.

Teknik direktör Şenol Güneş, Almanya kampında düzenlediği basın toplantısında kamp ve transfer çalışmaları hakkında basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu. Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Güneş, "1 Temmuz’da sezonu açtık. 5 Temmuz’dan beri Almanya’da kamp yapıyoruz. 20 Temmuz’da ikinci kampa başlayacağız. Bu kampta kuvvet, dayanıklılık ve takım olgusu üzerinde çalışıyoruz." dedi.

İkinci kamp döneminin genel olarak hazırlık maçlarıyla geçeceğini de belirten Şenol Güneş, "Lig ve Avrupa’da en iyisi olabilmek için çalışıyoruz. Fair play duysunu ön planda tutmaya çalışacağız. Herkesin gurur duyacağı bir takım ortaya çıkarmak istiyoruz. Rakiplerimizle yarışacağız ama asıl yarış kendi içimizde olacak. İyi rakiplerle oynamak bizi geliştirir. Her oyuncum çok değerli. Camianın beklentisine karşılık vermek istiyoruz. Asla pes etmeyeceğiz. Her maça kazanmak için çıkacağız. Futbol basit bir oyun, zorlaştırmaya gerek yok. Kurumlara ve kulüplere saygılı olacağız. Hakkımızı her zaman arayacağız. Ne için burada olduğumu biliyorum." diye konuştu.

Transferin idari, teknik ve ekonomik tarafları olduğunu belirten Güneş, "Beşiktaş’ın menfaatleri dahilinde hareket ediyoruz. Şenol Güneş, Beşiktaş’ın başarısına hizmet etmek için burada. Beşiktaş’ın kuralları vardır biz uygularız." diyerek, şöyle devam etti:

"Eldeki kalecileri değerlendireceğiz. Daha çok defansa takviye yapma planımız var. Ersan takımda, Atınç gitti. Bir tane stoper alınması gerekiyor. Durum olursa ikinci bir stoper de olabilir. Defansın sağ tarafına bir oyuncu aldık. Stoper bölgesinde fazlalık var ama beklentilerin altında. Demba Ba, başarılı bir sezon geçirmişti. Golcü olarak katkı yaptı. Mustafa, Cenk ve Ömer’i değerlendireceğiz. Forvet alırken hata yapmak istemiyoruz. En iyisi olsun istiyoruz. Görüşmelerimiz sürüyor."

"BEŞİKTAŞ'TA OYNAYAN OYUNCULAR, 'BEN EN İYİSİYİM' DEMEK ZORUNDA"

Veli Kavlak’ın geçen sezondan bir sakatlığı bulunduğunu, ameliyat olduğunu ve beklenen sonucu alamadığını da belirten Şenol Güneş, "Beklentimiz Veli’nin dönmesi yönünde. Atiba’nın ciddi bir sakatlığı yok. Kontrollü bir şekilde çalışıyor. İçimizden oyuncu çıkaracağız. Yetmezse dışardan transfer yapacağız. Gidenler olabilir, kalanlar olabilir." diyerek, takımla ilgili de şöyle konuştu:

"Cenk, Mustafa ve Ömer’in farklı meziyetleri var. Kendilerini nasıl değerlendireceğiz diye düşünüyorum. Demba Ba, golcü olduğu kadar top saklıyordu ve orta saha ile bağlantı kuruyordu. Kafa hakimiyeti vardı. Biz oyuncuların rehberleriyiz. Futbolcu hangi seviyede olursa olsun öğretilecek bir şey vardır. Oyuncularım aç ve karakterli. Bunun üstüne bireysel ve taktik gelişimi koyacağız. Beşiktaş’ın geçen sene çıkardığı iyi maçlar vardı. Bunun sürekli olması lazım. En iyisi olmak zorundayız. Beşiktaş’ta oynayan oyuncular, ‘ben en iyisiyim’ demek zorundadır. Her oyuncumun en az bir adım ileri gitmesini isterim.

Beşiktaş, geçen sene finalde kaybetti. Tecrübe eksikliği olabilir. Başka sebepler de olabilir. Takım geçen sene az gol yedi. Pozisyona az girmesine rağmen çok gol attı. Hücumu düşünen bir takım olacağız. Savunmayı önde yapacağız. Doğru işler yaparak şampiyon olacağız. Şampiyonluk sadece iyi oyunla gelmez. Bir sürü etken vardır. Oyuncu tesiste kalırken büyük bir takımda olduğunu hissetmeli. Takım tecrübe kazandı. İyi bir sinerji yakalamak istiyoruz."

Takımdan gidecek isimlerle ilgili soruları da cevaplayan Şenol Güneş, "Sosa, Gökhan ve Tolgay’ın satılması gündemimizde yok. Kendileriyle konuştuk. İleride ne olur ne olmaz bilinmez. Franco ve Milosevic gönderilebilir. Oynamayan oyuncuları bırakmak istiyorum. İleride çift forvet oynayabiliriz. Orta sahada arayışlarımız olacaktır. 4-3-3 de oynayabiliriz, 4-1-4-1 de. Sisteme takılmaya gerek yok. Her oyuncu hem savunma hem hücum yapacak." diye konuştu.