Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, yarın akşam Sporting Lizbon karşısında kazanmalarının önemli olduğunu söyledi.

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 2. maçında yarın akşam Portekiz temsilcisi Sporting Lizbon ile karşılaşacak olan Beşiktaş’ta, teknik direktör Şenol Güneş maç hakkında açıklamalarda bulundu.

BJK Nevzat Demir Tesisleri’nde yapılan basın toplantısında konuşan Güneş, "Kazandığımız zaman avantaj bize geçecek diye düşünüyorum. Rakibimizin gücünü biliyorum. İyi bir takım ve deneyimli hocası var. Bu yıl iddialı bir takım oldular. Avantajlı bir skor almak için elimizden gelen her şeyi yapmak için sahaya çıkacağız. En azından skor olarak 1 - 0 öne geçmiş oluruz. Kazanmamız çok önemli. Farklı bir durum olursa da herkesin şansı devam eder." dedi.

Oyuncuların üzerinde gereksiz spekülasyon yapıldığını belirten Şenol Güneş, Portekizli Ricardo Quaresma'nın oynamamasıyla ilgili olarak sorulan bir soruya ise "Her futbolcu her zaman hazır olmuyor. Oynamadığı zaman 'neden oynamadım' diye vazgeçmemeli. Quaresma ile de aramızda hiçbir sorun yok. Yarın kesin oynayacak. Quaresma’nın mutsuz olduğuna dair bir bilgi bana gelmedi. Serdar da oynamıyor, onu neden yazmıyorsunuz. Bize saygı gösterin. Oyuncu ayrımı yapmak doğru değil. Benim Quaresma ile bir sorunum yok. Quaresma yarın oynayacak." diye cevap verdi.

"HER TÜRLÜ HAVA ŞARTINA HAZIRIZ"

Olimpiyat Stadı’nın olumsuz hava şartlarında futbollarının nasıl etkileneceğinin sorulması üzerine Güneş, "Rüzgar olacak diyorlar. Belki de rüzgar olması daha iyi olacak bizim açımızdan. Bu tür durumlarda gol de atabilirsiniz gol de yiyebilirsiniz. Atatürk Olimpiyat Stadı’nın şartları ne olursa olsun kazanmak için sahaya çıkacağız. Atatürk Olimpiyat Stadı’nda olumsuz etkenler var ama kaderimize razı olmayacağız. Şartlara uyum sağlamamız lazım." diye konuştu.

Geçtiğimiz yıl Avrupa kupalarında iyi işlerin yapıldığının altını çizen tecrübeleri teknik adam, "Beşiktaş Avrupa kupalarında geçen sene başarılı oldu. Bu sene tam adını koyamadık ama gruptan çıktığımızda daha güvenli bir takım olacağız. Ligde ikinci yarı daha iyi olacağız. Oyun olarak her geçen gün iyiye gittiğimizi düşünüyorum. Benim adıma takımla beraber bir şey üretebilirsem bu çok güzel olur. Yarın ki maçta benim oyuncularım Sporting Lizbon’un oyuncularından daha iyi ve kaliteli oyuncular olduklarını gösterecekler bunu istiyorum." dedi.

UEFA sıralamasında Türk takımlarının transfer bütçelerinin yüksek olduğunun sorulmasına da cevap veren Güneş, "Bütçeye bakarsanız bu doğru olmaz. Alt yapı, tesis, kurumsal yapı, bunlar parayla olacak şeyler değil. Köklü takımlarda doğru uygulanması durumunda kazanmanız mümkündür. Barcelona ve Bayern gibi örnekler var. Fenerbahçe’nin iyi kadrosu var. Galatasaray da harcamadı diye kötü mü kadrosu, tabii ki hayır. Bizim gibi takımların Avrupa’da yarışması önemli." diye konuştu.