Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, Trabzonspor karşsında kendi oyunlarının altında, hazırlık maçı gibi bir müsabaka oynadıkları özeleştirisinde bulundu. Tecrübeli hoca, ilk 4 yarışında avantajı rakiplerine verdiklerini söyledi.

Güneş, 1-0 mağlup oldukları Trabzonspor maçının ardından yaptığı açıklamada, “Maça başlarken güzel futbol oynayıp kazanmak istiyorduk. Başlangıç olarak pozisyonumuz da vardı. Arkasından ilk yarı da dengeli bir oyun vardı. İkinci yarıda oyunun başında yediğimiz gol rakibe moral kazandırdı. Biz de pozisyonlar bulduk ama gol yapamadık.” dedi.

Maçın geneline bakıldığında kendi oyunlarının altında oynadıklarını anlatan tecrübeli hoca, şöyle konuştu: “Yavaş tempoyla, hazırlık maçı gibi bir maç oldu. Daha tempolu, arzulu oynamalıydık. O yüzden kendi takımımı eleştiriyordum. Rakip kazandı. Puan kaybı da kötü oldu bizim için. Çünkü herşeye rağmen alabilirdik. Zaman zaman pozisyonlar bulduk, onları değerlendiremeyince rakip kazandı. Trabzonspor’u tebrik ediyorum.”

AVANTAJI RAKİBE VERDİK

Lig sıralamasında ellerinde olan avantajlarımız rakibine verdiklerine değinen Güneş, “Dolasıyla cezamızı kaldırma bakımından biraz sıkıntımız var. Puan olarak gerideyiz. 4 ve 5. olsaydık ceza durumuna göre Trabzonspor ve Başakşehir’in gitme durum da vardı. Biz cezayı kaldırmak için ilk 4-5’te olmak istiyorduk. Ama yine gelişmelere bakacağız. Ceza kaldırılır mı, kaldırılmaz mı bilmiyorum. Kalan 3 maçta da rakiplerin puan kaybı ile bir şansımızı yine kovalayacağız.” ifadelerini kullandı.

Kendi şehri olduğu için seyircinin kendisine ilgisini normal bulduğunu dile getiren Güneş, gösterilen güzel misafirperverliğe teşekkür etti. Tecrübeli teknik adam, Ersun Yanal’ın kendisiyle ilgili özgü dolu sözlerinin hatırlatılması üzerine, “Ben övgüleye alışkın olmadığım için öyle bir övgü beklemiyorum. Yine de teşekkür ederim.” dedi.