Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Galatasaray ile oynanan Türkcell Süper Kupa maçının ardından “Oynadığımız oyun mağlubiyeti hak eden bir oyun değildi” dedi.
Konya’da oynanan Turkcell Süper Kupa maçında Beşiktaş ile Galatasaray arasındaki mücadelede seri penaltı atışları sonrası kupanın sahibi sarı-kırmızılı takım oldu. Maç sonrası düzenlenen basın toplantısında konuşan Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, ilk resmi maçlarını oynadıklarını söyleyerek, “Geçen sene oynamamız gereken maçı bu sene oynadık. Ben bunun genel doğası olarak karşıyım. Çünkü yen oyuncular, yeni hocalar gelebilir. Geçen sene aldığı sonuçların oynadığı oyunun karşılığı olarak bir ödül olarak Süper Kupa’nın o sezon içerisinde oynanmasında yarar olduğunu düşünüyorum. Böyle bir fikrim var” dedi.
İki takımın da kazanmak için oynadığını belirten Şenol Güneş, “Bugün Galatasaray kupayı kazandı. Onları tebrik ediyoruz. Sonuçta iki takımın da kazanma durumu vardı. Biz de kazansak onlar da kazansa normaldi. Dolayısıyla maçtan sonra kendi oyuncularımı kazanmış olarak tebrik ettim. Çünkü 120 dakika ellerinden gelen gayreti gösterdiler. Oyun disiplininde oynamaya çalıştılar. Beceri konusunda eksiklerimiz oldu. Zaman zaman yaptığımız top kayıplara rakibe şans verdik ama oynadığımız oyun mağlubiyeti hak eden bir oyun değildi. O yüzden sezon başında olumlu işaretlerimiz var. Tabii ki eksikliklerimiz de var. Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak bir takım olarak daha iyi olmak zorundayız. Hem takviyeler açısından hem de oyuncu performansı açısından. Bugün güzel bir seyirci ambiyansı vardı. Ama orada da yine istenmeyen bazı şeyler olabiliyor. Kazanan sevinmeyi kaybeden üzülmeyi bilmiyor. Bunları aşmak durumdayız. Zaman zaman patlayıcıların atılması, hakemlere, federasyona veya bakana veya rakip takım oyuncularına olumsuz tezahüratta bulunmak kimseye bir şey kazandırmaz. Her iki takım oyuncuları da elinden gelen gayreti gösterdi. Hatalarıyla doğrularıyla futbol oynamaya çalıştılar. Bize geçmiş olsun, Galatasaray’ı tebrik ediyorum. Yeni sezonda daha iyi olacağız” diye konuştu.
"Hem transferde hem de kendi oyuncularımızın performansında iyilikler gerekiyor"
Transfer konusunda yönetimle yazdan beri görüştüklerini aktaran Güneş, “Yönetim elinden geleni yapıyor. Önümüzde bir zaman daha var, onun için yeni bir şey söylemeye gerek yok. Söylenmiş olayı bir kez daha söyleyerek ne kendimi ne başkasını rahatsız etmek doğru değil. Takım olgusu olarak hem transferde hem de kendi oyuncularımızın performansında daha iyilik gerekiyor. Sadece transfere bağlı değil. Bizim kadroda bulunan bazı oyuncuların da henüz daha hazır olmadığını söyleyebiliriz. Buna çok sebepler var. Birincisi, milli maçlar nedeniyle sezona çok ara verildi. Yeni sezonda hangi takımın, hangi oyuncunun başarılı olacağı yönünde soru işaretleri var. Bir de bize geç katılan oyuncular var. Dolayısıyla bunların da bir tamamlanma süreci var. Ciddi bir sakatlık vermeden bugün bir maç kaybettik. Çünkü her zaman bu şans gelmez. Burayı hak etmek için ya lig ya da kupa kazanmanız gerekiyor. Böyle bir finalden boş dönmek iyi bir şey değil. Hiç üzülmek istemiyoruz. Bunun için daha çok çalışacağız. Transfer konusunda yönetim tarafından gerekli çalışmalar yapılıyor” ifadelerini kullandı.
Cenk Tosun’un maç içerisinde kaçırdığı gollerle ilgili gelen soruya Güneş, “Oyuncu gol de kaçırır gol de atar. Ama futbol içerisinde yapması gerekenler var, onları yapacak. Eğer onları yapamıyorsan taşıyamıyorsun demektir. Gol attığım zaman moralim çok iyi, kaçırdığım zaman moralim bozuk oynayamam diyemezsiniz. Cenk iyi bir golcü. Ama fizik olarak daha iyi olması gerekiyor. Fizik olarak iyi olmaması onu etkiliyor. Daha zinde kalsaydı o vuruşları iyi yapabilecek bir oyuncu. Cenk’in vuruş tekniği iyi olduğu için başarılı olacağını düşünüyorum. Bugün olmadı ama başka bir maçta gol atar. Canı sağ olsun. Attığı zaman seviniyorsak atamadığı zaman üzüleceğiz. Bu da bu işin doğasında var” cevabını verdi.