Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Biz bu takımı oynadığı oyunla Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek takım olarak görüyoruz. Bu Türkiye için, bizim için önemli. Göreceksiniz bu takım çok daha iyi olacak, çok daha iyi yerlere gelecek" dedi.
Ligin 31. haftasında Kayserispor’u 4-0’lık skorla mağlup eden Beşiktaş’ta Teknik Direktör Şenol Güneş, karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında 3 puan aldıkları müsabakayı değerlendirdi.
“HAK ETMEDEN KAYBETTİĞİMİZ 2 PUANI GERİ GETİREMEYİZ”
Deneyimli çalıştırıcı, Kayserispor’un ligde çok az gol yiyen bir takım olduğunu vurgulayarak, “Savunma anlamında ön planda olan bir takımdı. Buna karşı oynadığımız oyunda ofansif ve defansif olarak düşündüğümüz gibi sahadaydık. Bugün skor kadar oyun anlamında da gayet iyiydik. Gol yemedik, daha fazla gol atabilirdik. Rakibe bir tane pozisyon verdik, ikinci yarıda bir pozisyon dışında rakibe pozisyon vermedik. Penaltı da dahil çok net pozisyonlarımız var. Çok güzel bir zemin, mükemmel bir taraftar vardı. Oyunumuz da keyif vericiydi. Geçen hafta hak etmeden kaybettiğimiz 2 puanı geri getiremeyiz. 4 ataktan sonra 3 gol attığımız maçta bugün 10 ataktan 4 gol attık. İnşallah bunların devamı gelir” şeklinde değerlendirmede bulundu.
“BİZ BURADA MUTLUYUZ”
Her maça iyi futbol oynamak için çıktıklarını kaydeden Şenol Güneş, şöyle devam etti:
“Kazanmak istiyoruz ve bunun için mücadele ediyoruz. Bizim elimizde ip yok. Top oynuyoruz. Var sayımlar önemli değil. Geçen hafta anormal şeyler oldu 2 puan kaybettik. Bugün buna izin vermedik. Futbolun öyle oldu böyle oldu tarafları yok. Şu anda bu maç bitti. Biz burada mutluyuz. Rakibimizin gücünü biliyoruz. Galatasaray büyük camia. Onlar bu sene sıkıntılı dönem geçirdi saygı duyuyoruz, biz kendi futbolumuzu oynayarak kazanmak istiyoruz.”
“BU MAÇTA DAHA DİKKATLİYDİK”
Geçen hafta kaybedilen 2 puana değinen deneyimli çalıştırıcı, “Elimizdeki oyuncular bir takımı oluşturuyor. Bunu bütün olarak görüyoruz. Bizim geçen hafta hatalarımız hiçbir oyuncunun yapmayacağı hatalar. Rakip devrede yokken 4 hata sonrası rakip araya giriyor ve gol oluyor. Bunlar futbolda oluyor. Bu maçta daha dikkatliydik. Hatalarımızı düzeltirsek iyi olur. Biz oyuna bu kadar hakimken, bu hataların eleştiriliyor olması normal. Çünkü ilerde iyi oynuyoruz” diye konuştu.
“BU TAKIM ÇOK DAHA İYİ OLACAK”
Bu maçın ardından artık Galatasaray maçına kilitlendiklerini dile getiren Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, “Biz bu takımı oynadığı oyunla Şampiyonlar Ligi’nde Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek takım olarak görüyoruz. Bu Türkiye için, bizim için önemli. Göreceksiniz bu takım çok daha iyi olacak, çok daha iyi yerlere gelecek” dedi.
Genel olarak takımın iyi işler çıkardığını söyleyen Güneş, sözlerini şöyle noktaladı:
“Kazanmak için hırslı oyuncularım. Hedefe odaklandılar. Mesela Akhisar maçı bu maçtan aşağı değildi. Futbola garanti veremeyiz. Öyle hatalar oluyor ki, o oyunculardan da beklemiyorsunuz. Bugün hem saha hem tribündeki birliktelik inşallah sonuna da yansır. Hırs var, emek var, alın teri var, göz yaşı var, hepsi var… Bunları bize kötü silah olarak kullanan da var. Bugün için memnunum. Galatasaray maçı da iyi bittiği zaman daha çok memnun olurum.”