Eskişehirsporlu Serdar Özkan, Süper Lig'deki şampiyonluk yarışı konusunda önceki yıllarda herkesin bir tahmin yürüttüğünü ancak bu sezon kendisinin de bir tahmin yürütemediğini açıkladı.

Trabzonspor’un eski futbolcularından İsmail Gökçek’in başkanlığını yaptığı ALS Derneği’nin düzenlemiş olduğu ‘Yaşamak yetmez, yaşatmak lazım’ paneline katılan tecrübeli futbolcu, çıkışta basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Süper Lig'de bu sezon yaşanan şampiyonluk yarışı hakkında tahmin yürütemediğini kaydeden Serdar Özkan, "Bu seneye kadar elbette herkes şampiyon kimin olacağı konusunda bir tahmin yürütüyordu. İnanın bu sezon ben de bir tahmin yürütemiyorum. Takımlar hiç olmadık yerlerde puan kaybediyorlar. İlk defa bu yıl bu takım şampiyon olur diyemiyorum. Böyle olması da güzel, şampiyonluk yolunda takımlara başarılar diliyorum." diye konuştu.

"LİGDE KALMA YOLUNDA RAHATLADIK"

Süper Lig'de kümede kalma mücadelesi verdiklerini ancak rakiplerine göre biraz daha rahatladıklarını kaydeden Serdar Özkan, "Bu hafta İstanbul Başakşehir deplasmanından bir puan aldık. Bu bizi rahatlattı diyebilirim." diyerek, şunları söyledi:

"Alt sıralardaki durum iki hafta daha gidecek gibi gözüküyor. Biz şu anda rahat durumdayız ama hala lig devam ediyor. Geçtiğimiz hafta Kardemir Karabükspor'un kazanması alt sıralarda işleri biraz karıştırdı. Matematiksel olarak sonuçlanmadan ligde kaldık diyemeyiz. Bir gerçek var alttaki takımlara göre iyiyiz."

Cuma günü ligde sahalarında karşılaşacakları Kasımpaşa maçı hakkındaki soruyu da cevaplayan Serdar Özkan, "Rakibimiz yeni hocasıyla iyi bir hava yakaladı. Biz de son haftalarda iyi oynuyoruz. Eğer son oynadığımız oyunu devam ettirirsek onları yeneceğimizi düşünüyüyorum." diye konuştu.

"GELECEK YABANCILAR BİZDEN İYİ Mİ OLACAK GÖRECEĞİZ"

Türk futbolunun alt yapı sıkıntısı olduğunu bunu geniş şekilde yetkililerin değerlendirmesi gerektiğini de belirten deneyimli oyuncu, gelecek yıl Süper Lig'de uygulanacak olan yabancı oyuncu statüsünü ise şöyle yorumladı:

"Büyüklerimiz böyle bir karar verdi. Bize birşey demek düşmez. Bakalım ne olacak göreceğiz. Türk oyuncular olarak kendimize güveniyoruz. Gelecek yabancılar bizden iyi mi olacak zaman içinde göreceğiz."