Kahramanmaraş Hava Alanı’nda hemşerileri tarafından coşkuyla karşılanan Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Şeref Eroğlu, ilk olarak Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör’ü, ardından Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun'u, akabinde Dereköy Mahallesindeki babasının kabrini ziyaret etti.

Protokol temasları sonrası MADO Evi’nde basın toplantısı düzenleyen Şeref Eroğlu, Kahramanmaraş ve yurt genelinde güreş organizasyonları hakkında bilgi verdi.

“16-17-18-19 Aralık’ta Türkiye’deki tüm serbest güreş ailesi Kahramanmaraş’ta olacak” Başkan Eroğlu, açıklamasında; “Bu saatten sonra güreşen değil, güreştiren bir federasyon başkanı olarak buradayım. Son olimpiyatlarda, dünya şampiyonasında milletimizin beklediği, devletimizin beklediği başarılar güreşte bir türlü gelmemişti. Biz sadece güreşe yeni bir ses yeni bir nefes olmak için arkadaşlarımla yeni bir yola çıktık. İnşallah bu işi en kısa sürede toparlayacağız. Güreşi milletimizin beklediği, istediği o eski günlerde döndürmek için gece gündüz demeden çalışacağız. Tabi ilk hedefimiz 2024 Paris olimpiyatları. Bunun için bir seferberlik başlattık. Buradan başlayacağız ama ondan önce tabi Avrupa Dünya Şampiyonalarımız olacak. Bunun yanında güreşe yeni isimler, yeni mark değerli yetiştirmek için bu yoldayız. Ve bunu da inşallah hep birlikte başaracağız. Biz yola çıkarken güreşi güreşçiler yönetsin dedik. Güreş camiası şuanda burada. Rabbim bana bir sporcunun, şampiyonun yaşayacağı bütün ilkleri bana yaşattı. İlk dünya şampiyonu, ilk olimpiyat madalyasını ben almıştım Kahramanmaraş’ta. Bugünde Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı olarak karşınızdayım. Cumhuriyet tarihi boyunca büyükler serbest Türkiye güreş şampiyonası hiç Kahramanmaraş’ta olmamış. Çok ilginç, 1998 yılı tarihimiz var ama hiç olmamış. Allah razı olsun Hayrettin başkanımız bunu istemeseydi belki de olmayacaktı. Bu Türkiye Şampiyonasını yönetimle hemen karar aldık Kahramanmaraş’a verdik. 16-17-18-19 Aralık’ta Türkiye’deki tüm serbest güreş ailesi Kahramanmaraş’ta olacak. İlk maşın, ilk düdüğün Kahramanmaraş’ta çalınacak olması, ilk şampiyonanın, ilk şampiyonunda Kahramanmaraş’tan çıkacak olması bizim için anlamlı” dedi.

Basın toplantısı sonrası Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezini (TOHM'U) ziyaret eden Başkan Eroğlu, Kahramanmaraş programını noktaladı.