Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, “Son haftalarda enteresan bir şekilde sürekli son dakikalara takılarak maçları ya kazandıklarını ya da kaybettiklerini belirterek, "Galatasaray ve Beşiktaş’a da aynı şekilde kaybettik. 3 büyük maçı da çok şansız bir şekilde kaybettiğimizi düşünüyorum. Ama futbolun içinde bunlar var” dedi.

Medicana Sivasspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, maç sonrası yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
“Ancak oynadığımız müsabakada oyuncularımın performansından ve mücadele arzusundan son derece memnunum. Kaybedebiliriz; Galatasaray ve Beşiktaş’a da aynı şekilde kaybettik. 3 büyük maçı da çok şansız bir şekilde kaybettiğimizi düşünüyorum. Ama futbolun içinde bunlar var, kazanabilirdik de. Maç 2-1 iken pozisyonlarda yakaladık, eğer 3.'ü bulabilseydik oyunu bitirebilirdik. Ama bazen olmuyor atamayabiliyorsunuz. Yediğimiz goller çok basitti, iki kenar ortadan ve taçtan gol yedik. Maçta her türlü önlemi de almıştık. Oyuncularım oyun planına tamamen sadık kalarak oynadı. Maçtan önce kurgularımız her şey gelişti, ancak skoru lehimize çeviremedik üzgünüz. Artık önümüzdeki maçlara bakacağız. Yine söylüyorum takımın istek ve arzusundan son derece memnunum”

Sergen Yalçın, şampiyonun kim olacağı ile ilgili soruya ise onunla ilgilenmediklerini, takımının düşme potasında olduğu için daha çok alt sıralarla ilgilendiklerini ve yukarısının kendisini ilgilendirmediğini ifade etti.

Son anlarda kaybettikleri maçların kendileri için bir tecrübe olduğunu söyleyen Yalçın, “Bu maçta da 87’de gol yedik. Oyunu da koparabilirdik. Demek ki daha fazla mücadele etmemiz lazım. Ligin sonu yaklaştı sona doğru geliyoruz artık.” şeklinde konuştu.

Hakem ile ilgili de konuşan Sergen Yalçın, Halis Özkahya’nın iyi bir maç yönettiğini kaydederek, “Çok büyük hatalar yapmadı, ancak Fenerbahçe’de sarı kart görmesi gereken 3-4 net pozisyon vardı. Onları es geçti, belki biz öyle gelmiştir ama ilk yarı maalesef hakem bu kartlarda rahat davrandı" diye konuştu.